10 dkg cukor,10 dkg darált dió,1 tasak sütőpor,2,5 dl szénsavas ásványvíz,15 dkg liszt,10 evőkanál gyümölcslé vagy kávé
(ízlés szerinti, belocsoláshoz)
A krémhez:
3 dl habtejszín,1 evőkanál porcukor,1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió
A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet az átszi...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes1. Keverjük ki a kókuszgolyó masszáját, majd nyomkodjuk egy hosszúkás jénai tál aljába. 2. A krémhez főzzük meg a tejben a vanília pudingporokat a cukorral, majd még forrón önt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a tejjel, hozzáadom a felaprított tölteléket, majd a lisztet, végül a tojások felvert habját. Két őzgerinc formába öntöm és lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű