8 db réteslap
1 kg meggy
cukor
fahéj
porcukor
tejföl
olaj
gríz:
olaj
2 dl gríz
2 dl forró víz
Elkészítés:
Kettő lapot használtam egy réteshez. A két lap között vékonyan olajjal megkentem, majd a felső lapot is vékonyan olajjal lekentem. Megszórtam a grízzel, rá a meggy, porcukor, vaníliás cukor, fahéj. Majd feltekertem. Kiolajozott tepsire raktam, tetejét olajos tejföllel lekentem, kb 25 percig sütöttem 210 fokon. Amikor megsült letakartam sütőpapírral, rá konyharuha. Így hagytam kb 10 percig, majd levettem, megvártam amíg langyos lesz, és szeleteltem. Nem törik a teteje, lehet szépen szeletelni. Gríz készítése: Kevés olajon aranybarnára pirítottam 2 dl grízt, rá 2 dl forró víz, összekevertem, lehúztam a tűzről, letakartam és kb 20 percig így hagytam. Nem szabad a fedőt levenni, nem kell kevergetni, tökéletes gríz lesz.
Aranka Jámbor Az almás is ugyanígy készül Vagy pedig mákos-almás, akkor darált mákkal megszórni a lapokat, rá reszelt alma, pici cukor, vaníliáscukor, reszelt citromhéj. Én szoktam elosztani rajta 1-2 kanál tejfölt, nagyon finom puha lesz a töltelék, nem szárad ki
1. Összeszitáljuk a lisztet a szódabikarbónával és a nyírfacukorral. 2. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojások sárgáját, majd fél órát hűtőben pihentetjük. 3. Beletesszük a megmo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűKészítsük el a gesztenyegolyót: A csokoládét törjük kockákra, majd tegyük mikrózható tálba. Toljuk a mikróba 20 másodpercre, keverjük át, tegyük vissza még 20 másodpercre, míg m...
Elkészítési idő: 30+25 perc Nehézség: KönnyűNagyon egyszerű dolgunk lesz, csak keverjünk mindent össze, és 180 fokon tűpróbáig süssük őket. Ez nagyjából 30 perc lesz, szóval nyugodtan igyunk meg közben közösen egy teát, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű