50 dkg finomliszt
csipet só
1 tojás
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
3 ek. cukor
2,5 dkg élesztő
Szokásos módon a dagasztógép táljába készítettem az összes hozzávalót az olvasztott vaj kivételével és elindítottam a dagasztást. Amikor a tészta már elvált az edény falától óvatosan, több részletben adtam hozzá a vajat. Megvártam míg alaposan eldolgozza, majd letakarva duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre (szilikon lapra) borítottam, téglalap formára húzkodtam a kezemmel, majd 64 darabba vágtam. Hosszában is 8, majd keresztben is nyolc csíkra daraboltam:
Töltelék:
1 csésze barnacukor
2 tk. fahéj
1 csésze olvasztott vaj
A barnacukrot és a fahéjat alaposan elkevertem, a vajat megolvasztottam. A csésze 2,5 dl-es volt.
Egy nagy kuglófformát kikentem ecsettel egy kis olvasztott vajjal.
A tésztadarabokat a két tenyerem között kissé megsodortam, hogy gombócok legyenek, majd először az olvasztott vajba, utána a fahéjas cukorba mártottam. A kuglóf formába dobáltam őket.
Ha marad ki a végén (nekem nem maradt) cukor és vaj, akkor azt össze kell keverni és a tészta tetejére kell önteni.
A kuglófformát letakartam egy ruhával és ismét kelesztettem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A megkelt tésztát kb. 40 perc alatt sütöttem készre.Félidőben a tetejét egy fóliával letakartam. Azonnal egy tálra borítottam. Frissen, langyosan az igazi.
Limara
A tojásfehérjéket egy nagy tálban félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a vaníliakivonatot is. A keményre vert tojásfehérjéhez l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Továbbra is keverve apránként az olajat, majd a light joghurtot dolgozzuk bele. A lisztet a süt...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre a fagyasztóba tesszük. A vajjal az elején legyünk türelmesek, szépen morzsolgassuk, hamar megolvad a kezünk nyomán, és reme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajazott tepsiben, előmelegített sütőben megsütni, ha kihűlt, kettévágni, baracklevárral tölteni. (Nagy gáztepsibe való adag!)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű