Hozzávalók az alaphoz:
20 dkg keksz
7 dkg vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
20 dkg cukor
1 csomag zselatin
7 darab barack (befőttből)
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 teáskanál reszelt narancshéj
25 dkg eper
3 evőkanál cukor
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat,jól összekeverjük, majd fóliával kibélelt sütőformába simítjuk. A barackot botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a bögre cukrot és a zselatint, felmelegítjük. Amikor a pép már ragad a kanálhoz, megfelelő állagú. A felvert habot összekeverjük a mascarponével, a reszelt narancshéjjal és a kihűtött barackpürével. Amikor már lágy, krémes akkor eloszlatjuk a kekszes alapon. Néhány szem epret felszeletelünk és a tetejére tesszük, majd a sütit 2-3 órára hűtőbe tesszük. A maradék epret felvágjuk és egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot és addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Kicsit hagyjuk hűlni, ezt követően eloszlatjuk a krém tetején és még legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük. A tetejét barack szeletekkel is díszíthetjük, de enélkül is mutatós és ízletes!
A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenlént kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésmódban. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A narancsot alaposan megmossuk, majd héjastul negyedeljük, kimagozzuk és aprítógépb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habosra keverjük a cukorral, beletesszük a vaníliát és elkeverjük benne az olajat is. A száraz összetevőket összekeverjük és hozzáadjuk a tojásos masszához. Belekeverjük a...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűMegsütünk 2 x 4 tojásos piskótalapot a szokásos módon és félretesszük hűlni. A mazsolát kb 1 dl vízzel felforraljuk, majd jól leöblítjük és lecsepegtetjük. A pudingból, a cukorból...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes