Hozzávalók az alaphoz:
20 dkg keksz
7 dkg vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
20 dkg cukor
1 csomag zselatin
7 darab barack (befőttből)
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 teáskanál reszelt narancshéj
25 dkg eper
3 evőkanál cukor
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat,jól összekeverjük, majd fóliával kibélelt sütőformába simítjuk. A barackot botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a bögre cukrot és a zselatint, felmelegítjük. Amikor a pép már ragad a kanálhoz, megfelelő állagú. A felvert habot összekeverjük a mascarponével, a reszelt narancshéjjal és a kihűtött barackpürével. Amikor már lágy, krémes akkor eloszlatjuk a kekszes alapon. Néhány szem epret felszeletelünk és a tetejére tesszük, majd a sütit 2-3 órára hűtőbe tesszük. A maradék epret felvágjuk és egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot és addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Kicsit hagyjuk hűlni, ezt követően eloszlatjuk a krém tetején és még legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük. A tetejét barack szeletekkel is díszíthetjük, de enélkül is mutatós és ízletes!
A vizet a cukorral és mézzel felforraljuk. A tojásfehérjét habbá verjük a zseléfixel,hozzáadjuk a forró sziruphoz. Habzsákba töltve az ostyalapokra nyomjuk. Gőz felett felolvaszt...
Elkészítési idő: 60 percA vajat a tojast a cukrot ki kell keverni. Egy masik tálba a lisztet a sütőport es a reszelt citromhejat kell összekeverni. Majd a ket kevereket összedolgozni. Sütőpapirral kibelel...
Elkészítési idő:Vajazzunk ki egy közepes tepsit és szórjuk bele a kakaóport. Szitáljuk le a lisztet, és keverjük hozzá a sót és a sütőport. 180 gr étcsokoládét olvasszunk meg és keverjük simár...
Elkészítési idő: