Hozzávalók az alaphoz:
20 dkg keksz
7 dkg vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
20 dkg cukor
1 csomag zselatin
7 darab barack (befőttből)
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 teáskanál reszelt narancshéj
25 dkg eper
3 evőkanál cukor
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat,jól összekeverjük, majd fóliával kibélelt sütőformába simítjuk. A barackot botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a bögre cukrot és a zselatint, felmelegítjük. Amikor a pép már ragad a kanálhoz, megfelelő állagú. A felvert habot összekeverjük a mascarponével, a reszelt narancshéjjal és a kihűtött barackpürével. Amikor már lágy, krémes akkor eloszlatjuk a kekszes alapon. Néhány szem epret felszeletelünk és a tetejére tesszük, majd a sütit 2-3 órára hűtőbe tesszük. A maradék epret felvágjuk és egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot és addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Kicsit hagyjuk hűlni, ezt követően eloszlatjuk a krém tetején és még legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük. A tetejét barack szeletekkel is díszíthetjük, de enélkül is mutatós és ízletes!
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam. 1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem. a máz hozzávalóit állan...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait kevés tejjel jól összegyúrjuk három egyforma lapot sütünk belőle. (ne nyújtsuk túl vastagra, mert a sütőpor még emel rajta majd) A vaníliás krémhez, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aljhoz az alapanyagokat összemorzsolom, majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába nyomkodom egyenletesen.5 perc alatt 165 fokon megsütöm. A krémhez az összes ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű