- 50 g 1:4 édesítőszer
- 50 g margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál mézhelyettesítő
- 1 csomag sütőpor
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 300 ml tej
A máz hozzávalói:
- 200 g margarin
- 1 kanál 1:4 édesítőszer
- 3 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál tej
+ kókuszreszelék a hempergetéshez
◾️Az édesítőt, a margarint, a tojást, a mézhelyettesítőt habosra keverjük.
◾️Hozzáadjuk a liszteket és a sütőport.
◾️A tejjel hígítjuk és lisztezett, zsírozott tepsiben 160°-on 35-40 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsült és kihűlt felkockázzuk a tésztát.
◾️A mázhoz margarint felolvasztjuk.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt, a kakaóport és a tejet.
◾️Beleforgatjuk a sütikockákat és meghempergetjük kókuszreszelékben.
Elkészítés: A száraz és a folyékony anyagokat külön edényben elkeverjük, majd összekeverjük őket és beleforgatjuk az aszalt darabolt gyümölcsöket is. Ezután 12 cm magas és 10 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra kev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zabpelyhet daráljuk durvára konyhai aprítóban (használhatunk finom, apró szemű zabpelyhet is). Keverjük el a kakaóporral, ha használunk, adjuk hozzá az édesítőszert. Morzsoljuk...
Elkészítési idő: 15 PERC Nehézség: Könnyű