1 L tej
3 tojás
1 tasak vanília puding
2 cs vaníliás cukor
3 ek cukor
3 tojássárga + 2 tk vaníliás cukor + 3 ek cukor + 1 vanília puding ==> habosra géppel.
Majd 1-2 kanál tej.
Langyos tejbe öntjük kis lángon sűrűre főzzük.
Tojásfehérje keményre + 1 tk vaníliás cukor + egy kis cukor. ==> géppel keverni.
Hőálló tálba mikróba 1 percre tesszük.
Kanállal szaggatjuk a madártejbe . Hűteni.
A tésztához tejet meglangyosítom, kevés cukrot és az élesztőt is hozzáadom. Ha az élesztő felfutott, a tészta többi hozzávalójával együtt ruganyos tésztát gyúrok. Kb. másfél órára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 150 fokra, alsó-felső állásban, előmelegítjük. Mire összeállítjuk a süteményt, bemelegszik. A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, míg a tésztát összeállítjuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt, az aromát , és annyi tejfelt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, cipóba formáljuk és fé...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű1. A langyos, egy mokkáskanál cukorral elkevert tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk, hogy nagyjából tíz perc alatt felfusson. 2. A tészta hozzávalóival lágy tésztát dag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű