A tésztához:
• 22 dkg liszt
• 14 dkg vaj vagy margarin
• 2 dkg kakaópor
• 7 dkg porcukor
• 1 egész tojás
A töltelékhez:
• 25 dkg túró
• 15 dkg tejföl
• 10 dkg cukor
• 1 citrom héja
• 1 csomag vaníliás cukor
• 3 egész tojás
• 5 dkg puha vaj
• 2,5 dkg liszt
A díszítéshez:
• 20 dkg friss ribizli
• 1 csomag piros tortazselé
A tészta elkészítéséhez a tojás kivételével egy tálban összemorzsoljuk a hozzávalókat, majd a tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. Az alját megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, míg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, ha szükséges, a túrót előtte szitán áttörhetjük. A tölteléket a tésztára halmozzuk, és 150 °C-os sütőben kb. 1 óráig sütjük.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét beborítjuk a ribizliszemekkel, majd a tortazselét a zacskón lévő használati utasítás szerint elkészítjük, és a ribizliszemekre öntjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Sütés: 60 perc
http://images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.nlcafe.hu%2Fdata%2Fcikk%2F9%2F83547%2F3.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.nlcafe.hu%2Fgasztro%2F20100819%2F2_konnyu_ribizlis_desszert%2F&h=300&w=482&tbnid=B1pogX2mr1u8JM%3A&docid=8i-y8oXeTK-IrM&ei=o0ZVV8LROMT_Utzdl9AN&tbm=isch&client=firefox-b&iact=rc&uact=3&dur=257&page=1&start=0&ndsp=29&ved=0ahUKEwiCr4upj5PNAhXEvxQKHdzuBdoQMwgvKAkwCQ&bih=789&biw=1600
A banánt, a vizet és a darált lenmagot turmixoljuk össze. Majd adjuk hozzá a lisztet és egy kanállal keverjük el. A tészta morzsálódni fog (de ez nem baj!) A morzsás masszát önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőpor...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűElmorzsoljuk a lisztet a margarinnal/ vajjal.Hozzá keverjük a sütőport és a sót.Hozzá adjuk a cukrot , a tojást, majd a tejfölt és egyenletes tésztává gyúrjuk. A tésztát megfelezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű