50 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
3 ek sötét kakaó
2 db tojás
1. A kakaó kivételével két tálba osztjuk a hozzávalókat - vagyis egy tálba
25 dkg liszt, 10-10 dkg vaj és cukor és 1 tojás kerül.
2. Az egyikbe beletesszük a kakaót is.
3. Külön-külön összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha nem akar összeállni,
kevés tefölt adhatunk hozzá.
4. Ezután cipóvá formáljuk.
5. Egymás után, megközelítően két egyforma méretű lappá nyújtjuk
mindegyiket és egymásra helyezve (alul a fehér, rajta a kakaós)
szorosan feltekerjük mindkettőt.
6. Alufóliába csomagolva egy napig hűtőben pihentetjük a tekercseket. 7. Ha letelt az egy nap, deszkára téve fél centis korongokra vágjuk,
8. Majd a papírral bélelt sütőlemezre helyezzük a tésztát.
9. 160 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük.
A cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük, összekavarjuk a vajjal, felöntjük a vízzel. Felforraljuk, 1-2 percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a tejport. Min...
Elkészítési idő:A kókuszzsírt kimérem egy jénai edénybe, és vízgőz fölött megolvasztom. Addig a 2 egész tojást felhabosítom a porcukorral, majd hozzákeverem a kakaóport is. Ezután a langyosra...
Elkészítési idő:A tésztát kétfelé vesszük, mindkettőből vékony, tepsiméretű lapot nyújtunk és egyenként megsütjük. Egyiket a tepsi aljába tesszük. A mázhoz a tejben feloldjuk a kávéport, majd a...
Elkészítési idő: