50 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
3 ek sötét kakaó
2 db tojás
1. A kakaó kivételével két tálba osztjuk a hozzávalókat - vagyis egy tálba
25 dkg liszt, 10-10 dkg vaj és cukor és 1 tojás kerül.
2. Az egyikbe beletesszük a kakaót is.
3. Külön-külön összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha nem akar összeállni,
kevés tefölt adhatunk hozzá.
4. Ezután cipóvá formáljuk.
5. Egymás után, megközelítően két egyforma méretű lappá nyújtjuk
mindegyiket és egymásra helyezve (alul a fehér, rajta a kakaós)
szorosan feltekerjük mindkettőt.
6. Alufóliába csomagolva egy napig hűtőben pihentetjük a tekercseket. 7. Ha letelt az egy nap, deszkára téve fél centis korongokra vágjuk,
8. Majd a papírral bélelt sütőlemezre helyezzük a tésztát.
9. 160 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és a tepsi vajjal megkent hátulján 32 x 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon 10-12 perc alatt megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét keményre verjük 5 dkg cukorral, félretesszük. A sárgáját jól kihabosítjuk a maradék cukorral és 2 kanál vízzel, ha már elég habos, akkor egyenként hozzáadjuk a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos cukros tejjel felfuttatjuk, majd a vajon kívül a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Mikor már szép sima a tészta hozzádolgozzuk a vajat és addig dagasztj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA mézet, cukrot, vajat vízfürdőn összeolvasztom, a lisztet a fűszerekkel összekeverem , a mézes keverékbe( ha már nem forró) belekeverem a tojásokat és a fűszeres liszttel simára d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű