12 réteslap
15 dkg vaj
50 dkg dió
30 dkg cukor
25 dkg méz
1 evőkanál fahéj
2,5 dl víz
2,5 dl citromlé
A vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban.
Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal.
Törd össze a diót, keverd el 25 dkg cukorral és a fahéjjal, majd a felét szórd rá a vajas réteslapokra. Ezután jöhet újabb négy réteslap, megint meglocsolva vajjal, majd arra a diós keverék másik fele. Végül jöhet az utolsó négy réteslap, szintén vajazva.
A cukorból, vízből, citromléből és mézből készíts szirupot. Ha elkészült, a felét egyengesd el a réteslapokon, majd tedd 175 fokra előmelegített sütőbe a rétegzett süteményt. Nagyjából fél óra alatt elkészül, de ezalatt a szirup másik felével locsolgatni kell, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Tényleg törtem, nem daráltam!!!
Én a réteslapokat a tapsi méretére vágtam és így a maradék csíkokból is csináltam 1-1 réteget.
2 nagy egész citrom levét használtam és a citromlének megfelelő mennyiségű vizet tettem hozzá, a méz az eredeti mennyiség. :)
Először is főzünk egy jó adag erős kávét, amiben elkeverünk 20 g cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a whiskyt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 50 g cukorral habosra...
Elkészítési idő:Tegyünk egy meleg tálba fél bögre meleg vizet,szórjuk rá az összemorzsolt élesztőt,majd keverjük el a vízben. Adjuk hozzá a maradék meleg vizet,a cukrot,a tejet,a vajat,a sót és 2...
Elkészítési idő: