30 dkg finom liszt
6 dkg porcukor
20 dkg puha vaj
1 tojássárgája
fél citrom reszelt héja és leve (bio vagy kezeletlen citrom)
lekvár
+ a tetejére porcukor
1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a vajat, tojást és összegyúrjuk a tésztát.
2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, majd kiszaggatjuk a kiszúróformával (minden másodikat lyukasra/lyukassal szaggatjuk). A lemaradó tésztát ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
3. Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd előmelegített légkeveréses 180 fokos sütőben 8 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, de világos maradjon a tészta! Nem baj, ha még puha, amikor kivesszük a sütőből, mire kihűl, megszilárdul és omlós lesz.)
4. Mindegyik közepére teszünk ízlés szerint lekvárt, a lyukas süteményeket pedig meghintjük porcukorral, majd összeragasztjuk.
Azonnal fogyasztható, nagyon finom omlós.
Tésztákat külön-külön megsütni. 180 fok 15 perc Krém: tojássárga,liszt, cukor, kakaó, tej gőzbe sűrűre főzni. Levenni a tűzről hozzá vaníliás cukor, habbá vert tojásfehérjeha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszevegyítjük a mandulát, rizsdarát, édesítőket, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót. A tejben megfőzzük kevergetve, kb. 8-10 perc alatt és hagyjuk langyosra hűl...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: Nehéz1 dl tejföl és az olaj kivételével a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 24×36 cm) öntjük és a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföl és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütésre. A tészta hozzávalót összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük. A tetejét alaposan megszórju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű