Hozzávalók
- 1 kg liszt + a nyújtáshoz
- 1,3 zacskó fűszerkeverék
- fél csomag szódabikarbóna
- 40 dkg méz
- 25 dkg cukor
- 25 dkg ráma vagy vaj
- 4 tojássárga és 1 tojás (a kenéshez)
- díszítés: mandula, napraforgómag, dió, stb.
A mézet egy nagy edénybe öntjük a cukorral együtt és elkezdjük felforralni. Ha már meleg, ekkor folyamatosan kevergetjük, mig a cukor teljesen elolvad.
A lisztet és a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálba kimérjük és a margarint egy tömbben rátesszük.
Ha a mézes cukor felforrt, akkor ráöntjük még forrón a margarinra az egészet. Pár percig hagyjuk hűlni.
Ha még meleg, de már nem ég meg tőle a kezünk, akkor kezdjük el összegyúrni. Adjuk hozzá a tojássárgákat is és gyúrjunk belőle egynemű masszát.
Lisztezett deszkán nyújtsuk közép vékonyra (kb 2-3 mm), különböző formákkal kiszaggatjuk, díszítjük, tojással megkenjük és 180°-os sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd összegyúrjuk a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk A tésztát fóliába csomagolva hűtő...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesTegyük bele a nagy keverőtálba a túrót, tojást, joghurtot, pudingport és porcukrot. Már jöhet is a botmixer, amivel mixeljük simára a hozzávalókat. Minél tovább keverjük, annál egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval (kakaó nélkül) összedolgozzuk.Kétfelé vesszük a tésztát, és az egyik adagba 2 ek kakaót gyúrunk. A kész tésztát, a duplájára keles...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA joghurtot elkeverjük a zselatinnal, felmelegítjük, de nem forraljuk, majd kihűtjük. Tetszés szerinti gyümölcsöt, konzervet, vagy befőttet darabolunk bele, ha lehet a joghurtnak m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű