Hozzávalók
- 1 kg liszt + a nyújtáshoz
- 1,3 zacskó fűszerkeverék
- fél csomag szódabikarbóna
- 40 dkg méz
- 25 dkg cukor
- 25 dkg ráma vagy vaj
- 4 tojássárga és 1 tojás (a kenéshez)
- díszítés: mandula, napraforgómag, dió, stb.
A mézet egy nagy edénybe öntjük a cukorral együtt és elkezdjük felforralni. Ha már meleg, ekkor folyamatosan kevergetjük, mig a cukor teljesen elolvad.
A lisztet és a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálba kimérjük és a margarint egy tömbben rátesszük.
Ha a mézes cukor felforrt, akkor ráöntjük még forrón a margarinra az egészet. Pár percig hagyjuk hűlni.
Ha még meleg, de már nem ég meg tőle a kezünk, akkor kezdjük el összegyúrni. Adjuk hozzá a tojássárgákat is és gyúrjunk belőle egynemű masszát.
Lisztezett deszkán nyújtsuk közép vékonyra (kb 2-3 mm), különböző formákkal kiszaggatjuk, díszítjük, tojással megkenjük és 180°-os sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütök, majd hagyom kihűlni. A mákos piskótához a tojássárgáját habosra kavarom a cukorral,tejjel,zsírral és a mákkal. A fehérjét kemény habbá vere...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz almákat alaposan megmossuk /lehet, de nem muszáj hámozni/ és eltávolítjuk a magházat, majd vékony szeletekre vágjuk és a vízben, amihez a citromot és a cukor felét hozzáadtuk me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTA az összetépkedett tésztákat összekevertem a mázzal rummal...kicsit hűlni hagytam és golyókat formáztam belőle majd reszelt kókuszba megforgattam MÁZ az anyagokat összef...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű