A tésztához
30 g búzaliszt (BL55)
10 g kakaópor - holland
3 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
3 db tojássárgája
10 g étolaj
A krémhez
350 g meggy (magozott)
80 g pudingpor - tejszín ízű
200 ml 2,8%-os tej
100 g kristálycukor
0.5 csapott mokkáskanál őrölt vanília
500 ml 2,8%-os tej
300 g tejföl (20%-os)
A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.
A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomómentesre keverjük.
Feltesszük a tűzhelyre főni a nagyobbik mennyiségű tejet az őrölt vaníliával.
Mikor forr a tej, hozzáöntjük a pudingporral, cukorral kikevert tejet, és sűrű pudinggá főzzük kb. 2 perc alatt.
Ha kész a puding, elzárjuk alatta a hőt, és apránként hozzákeverjük a tejfölt. Teljesen egyneművé keverjük.
Majd az elkészült tejfölös pudingot apránként a meggyre, a formába kanalazzuk. Ha mindet beleszedtük, megütögetjük a formát, hogy a puding egyenletesen elterüljön benne. Most félretesszük hűlni a formát.
A piskóta elkészítése következik. Ehhez a lisztet először elkeverjük a kakaóporral. Félretesszük.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.
Mikor a hab készen van, hozzákeverjük a tojássárgákat is.
Majd hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is.
Végül hozzákeverjük az olajat is a piskótához.
Az elkészült piskótát a tortaformába rétegezzük a pudingra, majd betesszük az egészet a sütőbe 180 C-ra 40 percre, légkeverés nélkül.
Ha kisült, hagyjuk a formában kihűlni, majd tegyük hűtőbe.
Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát, átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Készítsük el a vaníliapudingot, majd tegyük félre. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, és adjuk hozzá a mézet, a tejfölt vagy joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a a fehérjék keményre felvert habját. Egy közepes tepsit sütőpapírral...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjékből 1 ek cukorral verjünk kemény habot. A tejből vegyünk el 1 dl-t, a többit forraljuk fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggassunk bele nagy galuskákat. Lass...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaót, a vajjal, a darált dióval, a porcukorral és a darált háztartási keksszel össze kell dolgozni a rum és kevés tej segítségével úgy, hogy kemény masszát kapjunk. 2. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz