Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Meggyes joghurtos torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
30 g búzaliszt (BL55)
10 g kakaópor - holland
3 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
3 db tojássárgája
10 g étolaj

A krémhez
350 g meggy (magozott)
80 g pudingpor - tejszín ízű
200 ml 2,8%-os tej
100 g kristálycukor
0.5 csapott mokkáskanál őrölt vanília
500 ml 2,8%-os tej
300 g tejföl (20%-os)

Elkészítés:


A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.
A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomómentesre keverjük.


Feltesszük a tűzhelyre főni a nagyobbik mennyiségű tejet az őrölt vaníliával.
Mikor forr a tej, hozzáöntjük a pudingporral, cukorral kikevert tejet, és sűrű pudinggá főzzük kb. 2 perc alatt.
Ha kész a puding, elzárjuk alatta a hőt, és apránként hozzákeverjük a tejfölt. Teljesen egyneművé keverjük.
Majd az elkészült tejfölös pudingot apránként a meggyre, a formába kanalazzuk. Ha mindet beleszedtük, megütögetjük a formát, hogy a puding egyenletesen elterüljön benne. Most félretesszük hűlni a formát.
A piskóta elkészítése következik. Ehhez a lisztet először elkeverjük a kakaóporral. Félretesszük.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.
Mikor a hab készen van, hozzákeverjük a tojássárgákat is.
Majd hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is.
Végül hozzákeverjük az olajat is a piskótához.
Az elkészült piskótát a tortaformába rétegezzük a pudingra, majd betesszük az egészet a sütőbe 180 C-ra 40 percre, légkeverés nélkül.


Ha kisült, hagyjuk a formában kihűlni, majd tegyük hűtőbe.
Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát, átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Meggyes joghurtos torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Chocolate charms
Chocolate charms

A lisztet összekeverem a kakaóval és a sóval. A vajat habossá keverni, hozzáadni a cukrot és a vaníliát. Hozzáadni a lisztes keveréket és kis fokozaton továbbkeverni. Lapos k...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

A mézet egy nagy edénybe öntjük a cukorral együtt és elkezdjük felforralni. Ha már meleg, ekkor folyamatosan kevergetjük, mig a cukor teljesen elolvad. A lisztet és a fűszerkeveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mikuláskenyér
Mikuláskenyér

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a cukor kb.1/3-át. A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A vörösáfonyát picit feldarabolom. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tangó szelet
Tangó szelet

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a margarinnal. Ezután keverd hozzá a porcukrot, a kakaót, majd add hozzá a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrd ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk