A tésztához
30 g búzaliszt (BL55)
10 g kakaópor - holland
3 db tojásfehérje
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
3 db tojássárgája
10 g étolaj
A krémhez
350 g meggy (magozott)
80 g pudingpor - tejszín ízű
200 ml 2,8%-os tej
100 g kristálycukor
0.5 csapott mokkáskanál őrölt vanília
500 ml 2,8%-os tej
300 g tejföl (20%-os)
A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.
A pudinghoz egy tálba tesszük a pudingport, a kristálycukrot, és a kevesebbik tejet. Csomómentesre keverjük.
Feltesszük a tűzhelyre főni a nagyobbik mennyiségű tejet az őrölt vaníliával.
Mikor forr a tej, hozzáöntjük a pudingporral, cukorral kikevert tejet, és sűrű pudinggá főzzük kb. 2 perc alatt.
Ha kész a puding, elzárjuk alatta a hőt, és apránként hozzákeverjük a tejfölt. Teljesen egyneművé keverjük.
Majd az elkészült tejfölös pudingot apránként a meggyre, a formába kanalazzuk. Ha mindet beleszedtük, megütögetjük a formát, hogy a puding egyenletesen elterüljön benne. Most félretesszük hűlni a formát.
A piskóta elkészítése következik. Ehhez a lisztet először elkeverjük a kakaóporral. Félretesszük.
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük.
Mikor a hab készen van, hozzákeverjük a tojássárgákat is.
Majd hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is.
Végül hozzákeverjük az olajat is a piskótához.
Az elkészült piskótát a tortaformába rétegezzük a pudingra, majd betesszük az egészet a sütőbe 180 C-ra 40 percre, légkeverés nélkül.
Ha kisült, hagyjuk a formában kihűlni, majd tegyük hűtőbe.
Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát, átfordítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Elkészítés: A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, rizsdarát, útifűmaghéjat, tejfölt. A rizslapokat 20-30mp-re hideg vízbe mártjuk, puhuljana...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel. Mossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Mérjük ki a száraz hozzávalókat és keverjük őket össze. Külön edénybe üssük fel a tojásokat, öntsük hozzá az olajat és a citromlevet, majd keverjük őket egyneművé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját habosítsuk ki, habosnak, világos színűnek kell lenni, mint maikor a piskótához készítjük. Közben tegyük fel a vizet és a cukrot sziruposodni. Fontos, hogy szirup á...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű