menu

Családireceptkönyv.hu

Viktória szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



10 dkg margarin
15 dkg cukor
3 evőkanál holland kakaópor
15 dkg darált dió
3 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
6 tojásfehérje felvert habja

Krém:

fél dl tej
1 evőkanál liszt
6 tojássárgája
15 dkg cukor
20 dkg vaj

Hab a tetejére:

1 tojásfehérje
2 evőkanál baracklekvár
10 dkg cukor
5 dkg kandírozott gyümölcs



Forrás: http://webcukraszda.hu/viktoria-szelet-2/

Elkészítés:


A tésztához a margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverem. A tojásfehérjét habbá verem, a margarinos krémmel összeforgatom, végül hozzáadom a diós-lisztes sütőport, és 3 részre osztom. Vékony lapokat kenek sütőpapíros tepsibe, majd 170°C-on sütöm mindhárom tésztalapot külön-külön.

A krémez a tojások sárgáját 15 dkg cukorral, 1 kanál liszttel és fél dl tejjel gőz felett besűrítem. Amikor már nem túl meleg, 20 dkg vajat hozzákeverek, és a lapokat megtöltöm. A legfelső lapra 1 tojásfehérjét gőz felett 2 kanál lekvárral és 15 dkg cukorral kemény habbá verek. A tészta tetejére simítom, majd kandírozott gyümölccsel megszórom. Egy óra múlva szeletelhető.


Forrás: http://webcukraszda.hu/viktoria-szelet-2/

Viktória szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zserbó kosárkák
Zserbó kosárkák

A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük a vajjal, és összemorzsoljuk, majd a végén beledolgozzuk a tojást is. Folpackba csavarva hűtőbe tesszük fél órára. 2. Előkészí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kati szelet
Kati szelet

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk. Krém: Ha kisültek, az egyik lapot belemorzsoljuk a vaníliás tejb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaníliapuding házilag
Vaníliapuding házilag

A lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés m...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk