10 dkg margarin
15 dkg cukor
3 evőkanál holland kakaópor
15 dkg darált dió
3 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
6 tojásfehérje felvert habja
Krém:
fél dl tej
1 evőkanál liszt
6 tojássárgája
15 dkg cukor
20 dkg vaj
Hab a tetejére:
1 tojásfehérje
2 evőkanál baracklekvár
10 dkg cukor
5 dkg kandírozott gyümölcs
Forrás: http://webcukraszda.hu/viktoria-szelet-2/
A tésztához a margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverem. A tojásfehérjét habbá verem, a margarinos krémmel összeforgatom, végül hozzáadom a diós-lisztes sütőport, és 3 részre osztom. Vékony lapokat kenek sütőpapíros tepsibe, majd 170°C-on sütöm mindhárom tésztalapot külön-külön.
A krémez a tojások sárgáját 15 dkg cukorral, 1 kanál liszttel és fél dl tejjel gőz felett besűrítem. Amikor már nem túl meleg, 20 dkg vajat hozzákeverek, és a lapokat megtöltöm. A legfelső lapra 1 tojásfehérjét gőz felett 2 kanál lekvárral és 15 dkg cukorral kemény habbá verek. A tészta tetejére simítom, majd kandírozott gyümölccsel megszórom. Egy óra múlva szeletelhető.
Forrás: http://webcukraszda.hu/viktoria-szelet-2/
A tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük a cukorral,vaniliás cukorral krémesre,majd hozzáadjuk a tojást.Ezután a maradék hozzávalókat is beledolgozzuk,majd legvégül a feldarabolt csokoládét. Tepsire dió...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kekszet, margarint, rumot, cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Mikor kész kettőbe vesszük. 2. Az egyik felét pirosra, a másikat zöldre színezzük, alaposan összegyúrva a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a sütőporral és sóval elkevert lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd a tojássárgájával, kristálycukorral és tejjel összegyúrom. A tésztát elfelezem. Az egyik felét t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű