Tészta
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
12 dkg vaj
4 darab tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tej
Tetejére
15 dkg baracklekvár
6 db tojásfehérje
15 dkg vaníliás porcukor
10-15 dkg durvára tört dió
A lisztet sütőporral, csipet sóval, elkeverem, a vajjal elmorzsolom! A tojássárgáját, 4 evőkanál kristálycukorral és 2 evőkanál tejjel jól kikeverem, majd a lisztes keverékhez öntöm, majd összegyúrom. 30x40-es tepsit kivajazok, beleteszem a kinyújtott tésztát, majd jó vastagon megkenem lekvárral. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 percig sütöm. (Tovább ne!) Közben a 6 db tojásfehérjéből kemény habot verek, apránként hozzáadom a vaníliás porcukrot. (1 csomag vaníliás cukrot szoktam hozzá tenni) A porcukor fontos, mert nem fog " elfolyni" a hab sütés után sem. A félig sült tésztára kenem a habot, majd rászórom a diót. 100 fokra mérsékelem a hőt és kb. 15 percig sütöm.
A vajat a cukor felével verd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd hozzá. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÎntr-un bol bateți albușurile cu un praf de sare. Adăugați 120 g de zahăr treptat până când îl veți termina și mixați în continuare până când obțineți o bezea tare și lucioasă. Î...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 C-ra (légkeverésesnél 165 C-ra) előmelegítjük. A formát kivajazzuk és zsemlemorzsával alaposan megszórjuk. A tojást habosra keverjük a kristálycukorral. Hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű