menu

Családireceptkönyv.hu

Női szeszély


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
12 dkg vaj
4 darab tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tej
Tetejére
15 dkg baracklekvár
6 db tojásfehérje
15 dkg vaníliás porcukor
10-15 dkg durvára tört dió

Elkészítés:


A lisztet sütőporral, csipet sóval, elkeverem, a vajjal elmorzsolom! A tojássárgáját, 4 evőkanál kristálycukorral és 2 evőkanál tejjel jól kikeverem, majd a lisztes keverékhez öntöm, majd összegyúrom. 30x40-es tepsit kivajazok, beleteszem a kinyújtott tésztát, majd jó vastagon megkenem lekvárral. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 percig sütöm. (Tovább ne!) Közben a 6 db tojásfehérjéből kemény habot verek, apránként hozzáadom a vaníliás porcukrot. (1 csomag vaníliás cukrot szoktam hozzá tenni) A porcukor fontos, mert nem fog " elfolyni" a hab sütés után sem. A félig sült tésztára kenem a habot, majd rászórom a diót. 100 fokra mérsékelem a hőt és kb. 15 percig sütöm.

   Női szeszély

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Amerikai krémes
Pudingos - Amerikai krémes

1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos kakaós lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig. 2. A pudingporb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Riczu féle barackos süti by Bódis Bea
Riczu féle barackos süti by Bódis Bea

1. A puha vajat a mézzel keverjük habosra. 2. A tojássárgáját egyesével dolgozzuk hozzá. 3. Ehhez a lágy masszához keverjük a sütőporos lisztet és a fahéjat. Ha nagyon sűrű, tehe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Kókuszos finomság
Kókuszos finomság

Valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. Diónyi halmokat golyókká nyomkodunk (erősen, hogy összeálljon), majd kilapítjuk kissé. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. 175 fokra el...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kozák sapka vagy hólabda
Kozák sapka vagy hólabda

A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszoros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk