Tészta
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
12 dkg vaj
4 darab tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tej
Tetejére
15 dkg baracklekvár
6 db tojásfehérje
15 dkg vaníliás porcukor
10-15 dkg durvára tört dió
A lisztet sütőporral, csipet sóval, elkeverem, a vajjal elmorzsolom! A tojássárgáját, 4 evőkanál kristálycukorral és 2 evőkanál tejjel jól kikeverem, majd a lisztes keverékhez öntöm, majd összegyúrom. 30x40-es tepsit kivajazok, beleteszem a kinyújtott tésztát, majd jó vastagon megkenem lekvárral. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 percig sütöm. (Tovább ne!) Közben a 6 db tojásfehérjéből kemény habot verek, apránként hozzáadom a vaníliás porcukrot. (1 csomag vaníliás cukrot szoktam hozzá tenni) A porcukor fontos, mert nem fog " elfolyni" a hab sütés után sem. A félig sült tésztára kenem a habot, majd rászórom a diót. 100 fokra mérsékelem a hőt és kb. 15 percig sütöm.
lőmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk az összetevőket majd kúp alakokat formázunk. A gabonapelyheket beletűzdeljük alulról felfelé indulva, porcukorral hintjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. Ebből a menny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal és a csokival felolvasztjuk. Minden további hozzávalót egy tálba öntünk. Ha a vaj, a cukor és a csoki felolvadtak, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Egy fakanálla...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalók mennyisége egy átlagosnál kisebb tepsire van tervezve. A tésztához először a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd lassan, de folyamatosan folyatva beledolg...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes