Hozzávalók egy kisebb tepsihez / 26 cm átmérőjű tortaformához:
25 dkg Glutenix Alfamix gluténmentes lisztkeverék
12,5 dkg szobahőmérsékletű, vagy annál kicsit puhább vaj
1 db M-es méretű tojás
7 dkg porcukor
1 tasak (9 g) vaníliás cukor
fél tasak (6 g) sütőpor
kb. 40 dkg friss, kimagozott meggy
5-6 evőkanál (házi) meggylekvár
A lekenéshez:
1 db (bármilyen méretű) tojás
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és viszonylag gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Ha kicsit ragad, nem baj, lefedjük a tálat és hűtőbe tesszük legalább fél órára.
Ha kész, Alfamix-szel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk a tészta kb. ⅔ részét, majd a tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsire / tortaformába helyezzük.
Megkenjük a meggylekvárral és kirakjuk a kimagozott meggyel.
A maradék tésztából vékony csíkokat vágunk és rácsos mintában ráhelyezzük a csíkokat a meggyre.
Lekenjük a tésztacsíkokat tojással és 180 °C fokon kb. 30 percig sütjük (akkor jó, ha a tészta enyhén pirulni kezd.)
Langyosan, vagy teljesen kihűlve szeleteljük.
Elkészítés Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáö...
Elkészítési idő:Elkészítés : a tojásokat egészben felverjük, simára keverjük az 1 bögre porcukorral, majd az olvasztott vajjal is. Adjuk hozzá a tejet, és a sütőporral elkevert réteslisztet....
Elkészítési idő: 40 perc