10 dkg töltetlen vaníliás keksz
5 dkg vaj
2 kanál főtt fekete kávé
A krémhez:
30 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
2 tasak habfix
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak cappucinó por
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A kekszet összetörjük és robotgéppel összedolgozzuk a vajjal és a kávéval. Egy sütőformába öntjük, jól elsimítjuk és betesszük a hűtőbe amíg elkészül a krém.
A tejszínhabot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a porcukrot és a cappuccinó port. A mascarponébe belekeverjük a vaníliás cukrot és összedolgozzuk a tejszínhabos krémmel. Ráöntjük a kekszes alapra a tortaformában. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és a tetejére öntjük, de akár csíkokat is húzhatunk vele, így mutatósabb. 3 órát hagyjuk a hűtőben, majd lebontjuk a sütőformát és szeletelhetjük is.
A tojás sárgáját a cukorral, és a puha margarinnal habosra kikeverem. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem, és a sárgájához adom. A lisztbe vegyítem a sütőport, és a...
Elkészítési idő: 1 óra,+hűtés Nehézség: NehézA cukrot egy nyeles edénybe tesszük és közepes hőmérsékleten felolvasztjuk. Habverővel kell kevergetni, amíg csomómentes és aranybarna nem lesz. Ehhez adjuk a vajat, és addig kever...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vajat vagy margarint felolvasztjuk, kikeverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, sót, sütőport, kókuszreszeléket összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 60 deka liszthez kevertem egy zacskó szárított sütőport, kevés sót, egy kockaráma felét elmorzsoltam a lisztben, langyos vizet, amennyit felvett a liszt, és 2 tojást adtam hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű