- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 200 g margarin
- 25 g negyedannyi édesítőszer
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojássárgája
- 100 g darált dió
- fahéj ízlés szerint
- cukormentes lekvár
- kb. 250-300 g cukormentes csokoládé
- 3 evőkanál olaj
◾️Az átszitált lisztekhez hozzáadjuk a sütőport, az édesítőszert és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a diót és a fahéjat, majd összegyúrjuk a tésztát.
◾️Ezután folpackba csomagolva kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
◾️A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát.
◾️Tetszés szerinti méretű kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
◾️Ezután minden második korongot megkenünk a lekvárral és befedjük egy üres tésztalappal.
◾️A csokit a mikróban felolvasztjuk (30 mp-es részletekben, minden részlet után átkeverve), majd hozzáadjuk az olajat.
◾️Minden süti tetejét bevonunk a csokival és hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen rajta.
Egész dióval, darált dióval vagy más magvakkal díszíthetjük.
A zselatinport feloldjuk a vízben (alacsony lángon). Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és kicsinyenként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOdakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel. 8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycukrot az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 200 °C hőmérsékletűre. Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban csomómentesre. Olvasszuk fel a vajat és a cukrot egy kis (20cm) tapadásmentes serpe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az őzgerinc formánkat béleljük ki sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt. 2. A vajat (margarint) a kristálycukorral, vaníliás cukorral kézi robotgép segítségével keverjük ki habo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes