Családireceptkönyv.hu

Csábító keksztorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a kekszes alaphoz

50 dkg háztartási keksz
5 dkg marcipán
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
0,5 dl langyos tej

A felső réteghez:

20 dkg marcipán

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj

Elkészítés:


A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Piskóta- olajos
Piskóta- olajos

Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Ceglédi túrós
Ceglédi túrós

A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, tojást és a margarint. Jól összedolgozzuk, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejfölt, attól függően, mennyit vesz f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Isler bögrésen (Rupáner)
Isler bögrésen (Rupáner)

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 10 percre a fagyasztóba tesszük. A vajjal az elején legyünk türelmesek, szépen morzsolgassuk, hamar megolvad a kezünk nyomán, és reme...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar túrógombóc/elronthatalan/
túrógombóc/elronthatalan/

A túrót a tojással, a búzadarával és a csipetnyi sóval alapossan összedolgozunk, és legalább 30 percig pihentetjük. Enyhén sós, lobogóan forró vízben, kb 5 perc alatt kifőzzük a g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk