Hozzávalók a kekszes alaphoz
50 dkg háztartási keksz
5 dkg marcipán
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
0,5 dl langyos tej
A felső réteghez:
20 dkg marcipán
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, kinyújtjuk és megsütjük. A tejben addig főzzük a búzadarát, míg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a porcukorral elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Továbbra is keverve apránként beledolgozzuk az olajat, majd a kefírt. A lisztet a sütőporral öss...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk kis golyókat formázunk belőle és már lehet is mártogatni a felolvasztott csokiba :D
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat felolvasztjuk nem muszáj teljesen folyékony legyen. 2. A tejet fellangyosítom, kevés cukrot teszek bele és az élesztöt. 3. A lisztet egy tálba teszem, kis mélyedést csin...
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Nehézség: Könnyű