2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
KRÉM:
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kb.20*30 cm tepsi aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük.
Felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín.
Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
Elkészítése: Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd kókuszolajjal kikent palacsintasütőbe merőkanálnyi masszát szétoszlatva kisütjük. Ebből a mennyiségből a palacsintasütő méreté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral kibélelek egy tepsit. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Elkeverjük a száraz hozzávalókat. A lisztet/ket egy tálba szitálom. Elkeverem benne a sütőport, a fahéjat, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÁttörjük a túrót, és simára keverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citrom levével meg reszelt héjával. A tojások kemény habbá vert fehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű