2 bögre liszt
– fél bögre porcukor
– fél csomag sütőpor
– fél kg túró
– 10 dkg vaj (ennek a fele a tepsi kikenéséhez kell!)
– 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
– másfél bögre tej
– 4 tojás
– 2 csomag vaníliás cukor
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
1. Kapcsoljuk be a sütőt 180-200 fokra.
2. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sütőport egy kisebb tálban.
3. Egy közepes tepsit kenjünk ki a vaj felével, vagyis kb. 5 dkg-nyival.
4. A lisztes keverék felét szórjuk egyenletesen a tepsi aljába. Igazgassuk el kézzel, ha kell.
5. Ezután morzsoljuk a túrót is a lisztes keverék tetejére. Jusson nagyjából mindenhová.
6. A vajból vágjunk kisebb darabkákat, és azt is szórjuk rá a túróra.
7. Ezután keverjük össze egy tálban a pudingport, a tejet, a vaníliás cukrot és a tojásokat. A tejet csak kisebb adagokban öntsük hozzá, hogy csomómentes legyen!
8. Ezt a pudingos keveréket osszuk szét egyenletesen a tepsiben.
9. Szórjuk rá a tetejére a megmaradt lisztes keveréket.
10. Villával kicsit mozgassuk át, nyomkodjuk rá a villát lapjával, hogy felfelé is jöjjön a folyadékból.
11. Süssük aranybarnára, tűpróbáig. Tepsitől és sütőtől is függ a pontos sütési idő, általában negyven perc, de előfordulhat, hogy több vagy kevesebb.
Jó étvágyat!
Ez egy nagyon finom sütemény, amit szórós túrósnak is neveznek, azért mert a hozzávalókat szinte csak szórni kell a sütőbe. De fut lusta asszony rétese néven is. Nagyon különleges édesség, hasonlít a rétesre a külleme, a túró kellőképpen zaftos benne, nem szárad ki, és karakteres marad, nem vész el az édes ízek közepette. Olyan mintha sült, vaníliás túrógombócba harapnánk, ami sütialakot öltött. Mese finom és pofonegyszerű
Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral,4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverni. A fehérjét is felverni, és óvatosan belekeverni a tojássárgás masszát....
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűTészta: A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót óvatosan hozzákeverjük. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba! Ha kihűlt, k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEredeti recept: A cukrot felolvasztjuk, beletesszük a darált diót, majd a tejet. Kis lángon főzzük, közben állandóan kevergetjük (húzásra hideg tálon próbáljuk). Amikor már sűrűbb...
Elkészítési idő: 60 perc + ..... Nehézség: Nehéz