2 bögre liszt
– fél bögre porcukor
– fél csomag sütőpor
– fél kg túró
– 10 dkg vaj (ennek a fele a tepsi kikenéséhez kell!)
– 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
– másfél bögre tej
– 4 tojás
– 2 csomag vaníliás cukor
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-)
1. Kapcsoljuk be a sütőt 180-200 fokra.
2. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sütőport egy kisebb tálban.
3. Egy közepes tepsit kenjünk ki a vaj felével, vagyis kb. 5 dkg-nyival.
4. A lisztes keverék felét szórjuk egyenletesen a tepsi aljába. Igazgassuk el kézzel, ha kell.
5. Ezután morzsoljuk a túrót is a lisztes keverék tetejére. Jusson nagyjából mindenhová.
6. A vajból vágjunk kisebb darabkákat, és azt is szórjuk rá a túróra.
7. Ezután keverjük össze egy tálban a pudingport, a tejet, a vaníliás cukrot és a tojásokat. A tejet csak kisebb adagokban öntsük hozzá, hogy csomómentes legyen!
8. Ezt a pudingos keveréket osszuk szét egyenletesen a tepsiben.
9. Szórjuk rá a tetejére a megmaradt lisztes keveréket.
10. Villával kicsit mozgassuk át, nyomkodjuk rá a villát lapjával, hogy felfelé is jöjjön a folyadékból.
11. Süssük aranybarnára, tűpróbáig. Tepsitől és sütőtől is függ a pontos sütési idő, általában negyven perc, de előfordulhat, hogy több vagy kevesebb.
Jó étvágyat!
Ez egy nagyon finom sütemény, amit szórós túrósnak is neveznek, azért mert a hozzávalókat szinte csak szórni kell a sütőbe. De fut lusta asszony rétese néven is. Nagyon különleges édesség, hasonlít a rétesre a külleme, a túró kellőképpen zaftos benne, nem szárad ki, és karakteres marad, nem vész el az édes ízek közepette. Olyan mintha sült, vaníliás túrógombócba harapnánk, ami sütialakot öltött. Mese finom és pofonegyszerű
A gyümölcsöt megtisztítjuk, kockákra (vagy karikákra - ha banán) vágjuk. Rálocsoljuk a citromlevet, rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a joghurtot, elkeverjük. Borospoharakban tálalju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggató...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű