Hozzávalók a tortalaphoz:
26 cm-s tortasütőbe két lapot sütöttem,,,/lehet egybe is de én nem szeretem, inkább külön sütöm/
1 laphoz:
4 tojás
8 dkg porcukor
12 dkg liszt
5 g sütőpor
2 ek víz
1 ek étolaj
Krém:
3 zacskó epres puding
7 deci tej
2 deci epres szörp
15 dkg kristály cukor
2 zacskó Oetkeres zselatin fix,,,az utasítás szerint készítem
3 deci Hulala
40-50 dkg friss eper
Megsütöm a tortalapokat, mikor kihűltek ketté vágom, így 3 rész lesz töltve.
A pudingokat meg főztem a tejes-szörpös keverékbe majd kihűtöttem, kevergettem. Hulalát kemény habbá verem s hozzá keverem a hideg puding péphez majd a zselatinfixet is...kézi mixerrel a legkisebb fordulaton.
Az alsó lapot kenem krémmel, másik lap krém és eper, majd újra krém és az utolsó krém. Annyit hagyon a krémből és az eperből amivel kivülről díszítem a tortát melyet berakok hűtőbe 2-3 órára dermedni.
A datolyát és a szilvát néhány órára vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A hozzávalókat aprítógépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, kevés vízzel javíthatunk az áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél literes bögre a mércénk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és amint szükséges, a kimért tejet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétes 1 Elsőként mindent előkészítünk. Egy méretes pohárban elkeverünk 2 evőkanál tejfölt, 1 evőkanál olajjal. Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük, majd papírtörlővel leitatjuk...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: Könnyű