menu

Családireceptkönyv.hu

Eper-puding-tejszín torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tortalaphoz:
26 cm-s tortasütőbe két lapot sütöttem,,,/lehet egybe is de én nem szeretem, inkább külön sütöm/
1 laphoz:
4 tojás
8 dkg porcukor
12 dkg liszt
5 g sütőpor
2 ek víz
1 ek étolaj
Krém:
3 zacskó epres puding
7 deci tej
2 deci epres szörp
15 dkg kristály cukor
2 zacskó Oetkeres zselatin fix,,,az utasítás szerint készítem
3 deci Hulala
40-50 dkg friss eper

Elkészítés:


Megsütöm a tortalapokat, mikor kihűltek ketté vágom, így 3 rész lesz töltve.
A pudingokat meg főztem a tejes-szörpös keverékbe majd kihűtöttem, kevergettem. Hulalát kemény habbá verem s hozzá keverem a hideg puding péphez majd a zselatinfixet is...kézi mixerrel a legkisebb fordulaton.
Az alsó lapot kenem krémmel, másik lap krém és eper, majd újra krém és az utolsó krém. Annyit hagyon a krémből és az eperből amivel kivülről díszítem a tortát melyet berakok hűtőbe 2-3 órára dermedni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Habcsók
Habcsók

Jó tömör fényes habot kell verni. 80 fokon légkeveréssel kb 90 percet szárítottam.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Citromos álom
Citromos álom

A krémhez robot géppel felverem a tejszínt,majd állni hagyom! A tejfölt a cukorral elkeverem,majd hozzáadom 1 citrom reszelt héját és levét. Amikor mindkettő krém kész van ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Raffaello szelet
Raffaello szelet

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem. Belekeverem a lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapíros 37x23 cm-es sütőlemezre szedem a tésztát. Egyenletesen elkenem. 180...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar "Tömör Gyönyör szénhidrátszegény süti
"Tömör Gyönyör szénhidrátszegény süti

A sütőt 180 fokra melegítjük.Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal/kókuszolajjal és a kakaóporral,közben a tojásokat a cukorral alaposan kikeverjük (mixerrel), majd a szód...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk