Hozzávalók a tortalaphoz:
26 cm-s tortasütőbe két lapot sütöttem,,,/lehet egybe is de én nem szeretem, inkább külön sütöm/
1 laphoz:
4 tojás
8 dkg porcukor
12 dkg liszt
5 g sütőpor
2 ek víz
1 ek étolaj
Krém:
3 zacskó epres puding
7 deci tej
2 deci epres szörp
15 dkg kristály cukor
2 zacskó Oetkeres zselatin fix,,,az utasítás szerint készítem
3 deci Hulala
40-50 dkg friss eper
Megsütöm a tortalapokat, mikor kihűltek ketté vágom, így 3 rész lesz töltve.
A pudingokat meg főztem a tejes-szörpös keverékbe majd kihűtöttem, kevergettem. Hulalát kemény habbá verem s hozzá keverem a hideg puding péphez majd a zselatinfixet is...kézi mixerrel a legkisebb fordulaton.
Az alsó lapot kenem krémmel, másik lap krém és eper, majd újra krém és az utolsó krém. Annyit hagyon a krémből és az eperből amivel kivülről díszítem a tortát melyet berakok hűtőbe 2-3 órára dermedni.
-a tészta hozzávalóit összekeverjük -sütőpapirral bélelt 25x 39cm tepsibe öntjük -180 fokos előmelegitett sütőben 25 perc alatt készre sütjük Csokimáz hozzávalóit gőz felett sür...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűEgy tálban simára keverjük a tojást az édesítővel (szorbit), a vaníliás cukorral, a tejföllel és a nagy csipetnyi sóval. Hozzáöntjük a rumot, vagy pár csepp aromát, majd a sütőporo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokit a szójatejben felolvasztjuk. (Nem vagyok híve a mikrózásnak, de abban 1 perc alatt megoldható, és nem kell plusz edényt összemaszatolni) Hozzáadjuk a búzakorpát és a z...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű