Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
8 evőkanál cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 dl Hulala habtejszín
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
tejszínhab a díszítéshez
Elkészítése:
A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük. A kihűtött pudinghoz kavarjuk a habot, kanalanként adjuk hozzá, hogy ne essen össze. A kekszet három részre osztjuk. Egy 20 x 30-cm-es tepsibe teszünk egy réteg kekszet, a krém felét rákenjük, majd bevonjuk egy újabb réteg keksszel és a megmarad krémet a tetejére kenjük. A krémre kerül a maradék keksz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll, hogy a keksz megpuhuljon. Tejszínhabbal tálaljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, fokozatosan hozzáöntjük az olajat és vizet, majd a sütőpor...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes- A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, és villával szétnyomkodjuk. - Hozzáadjuk a darált darált mandulát a baracklekvárt, és összegyúrjuk. - Ha ragad, akkor adjunk még hozz...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű1. A rizst 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk és addig főzzük, míg a vizet felszívja. 2. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót, és a vajat, beleszórunk 2 csomag vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes