» 4 tojás
» 4 ek. cukor
» 1 espresso (kb. 10 ek)
» 4 ek.amaretto likőr
» 25 dkg mascarpone
» 1 cs. babapiskót
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáöntjük a kávét, a likőrt. Ezután vízgőz felett továbbhabosítjuk, amíg a hab elég sűrű nem lesz. Egy tálban óvatosan összekeverjük a szoba hőmérsékletű mascarponéval. Poharak aljába összetörjük a babapiskótát, és arra kanalazzuk a habot. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk és gáztepsi hátoldalán halványra sütünk (180 fok, kb 10 perc), m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához keverjük össze az alapanyagokat. 350 g liszt, 1 csomag sütőpor, 250 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 250 ,ml olaj. Ekkor még nagyon kemény lesz, de amik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kelt tésztát készítünk: a lisztet mély tálba tesszük, közepébe, kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy kis langyos tejjel, és kelni hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálaszd szét a tojásokat, tedd egy tálba a fehérjét, és egy csipet sóval verd kemény habbá. Add hozzá a cukrot, csepegtess bele kevés mandulaaromát, majd verd tovább. Apránként ada...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű