Tészta:
6 db tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek. kakaó
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 db banán
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhába borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük az előre kikevert krémmel.
A kihűlt tésztát kisimítjuk, rákenjük a krém felét, majd a maradékba beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre. Beletesszük a banánt és óvatosan feltekerjük.
Csokimázzal bevonjuk.
1. A túrót a tojás sárgájával, vaníliás és kristálycukorral összekeverjük. 2. Mindenki kicsit másképp szereti: édesebben, tojásosabban, ezért meg kell kóstolni. 3. A kiflik...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet felforralom és habverő segítségével belekeverem a grízt és a cukrot. 5-10 percig főzöm, közben folyamatosan kevergetem, képlékeny állagot kell kapni, vagyis se túl szilárd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a tejet felforralom a cukorral, beleöntöm a darával elkevert mákot, és sűrű pépet készítek belőle. Ha kihűlt, hozzáadom a mazsolát és a citromhéjat. Az almákat meghám...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott vajból és a többi hozzávalóból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. Ezután 1/2 cm vastagra nyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes