Tészta: 50 dkg liszt, 3 tojás, 1 cs. vanília, 3 evőkanál kakaó, 1 cs. sütőpor, 25 dkg ráma, 25 dkg porcukor
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliacukorral, a porcukorral és a kakaóval, azután összegyúrjuk a vajjal és a tojással és két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és a tepsibe rakjuk, a másik felét a fagyasztóba rakjuk, le fagyasztjuk úgy, hogy azt reszelni lehessen. De ha akarjuk mind a két lapot lereszelhetjük.
Töltelék: ½ kg túró, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 1 vanília
A túrót a vaníliacukorral összekeverjük és a porcukorral majd két tojás sárgáját és a két tojás felvert habját, a kinyújtott tésztára tesszük a tölteléket és a túró tetejére a fagyasztott tésztát reszeljük egyenletesen és így sütjük.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, a tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét. A tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKaramell: Nagylángon állandó kevergetés mellett forraljuk fel a tej, cukor, szódabikarbóna és vaníliaaroma keverékét, majd vegyük kisebb lángra és kb két óra alatt szép lassan f...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: NehézAz alapanyagokat összegyúrjuk, két órára hűtőbe tesszük, hosszú, 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk. 5-6 centiméteresre daraboljuk, kis kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű