2 csomag babapiskóta
0,3 dl főtt fekete kávé
2 tasak vaníliás cukor
0,3 dl langyos tej
2 csokoládé ízű pudingpor
8 evőkanál cukor
8 dl tej
1 dl habtejszín
5 dkg csokoládéreszelék
A babapiskóta felét egy tálba tesszük szorosan egymás mellé és meglocsoljuk a kávéval. Közben a pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megszokott módon megfőzzük, majd kavargatva kihűtjük. A tejszínt felverjük és mikor a puding kihűlt hozzákeverjük. Ez egy kicsit lazít a pudingon és krémesebb állagú lesz. A felét rákanalazzuk a babapiskótára. A langyos tejbe belekeverjük a vaníliás cukrokat. A maradék babapiskótát a krémre tesszük és átkenjük a vaníliás tejjel, majd ráhalmozzuk a többi krémet. A tetejét megszórjuk a csokoládéreszelékkel és lehűtjük.
1. A hozzávalókat a kakaópor kivételével összegyúrom. 2. Egy nagyon kevés részt kiveszek belőle és azt kakaóporral színezem. 3. Először a sötét részt betöltöm a darázs form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral és a kakaóval egy tálba kimérjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd amikor már nem forró a vajat beleolvasztjuk. A tojásokat a kétféle cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 180°C fokra. A tejet csipet sóval, a vanília belsejével és a héjával együtt, vanillincukorral, cukorral és a vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. L...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA morzsázáshoz, öntet készítéshez pedig nem árt beszerezni: - Némi apróbb szemű zabpehely, vagy esetleg darált dió, mák, mogyoró - ki mire izgul rá jobban :) - Még egy adag prote...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű