- 50 dkg. liszt
- 25 dkg. margarin
- 10 dkg. porcukor
- 10 dkg. cukor
- 2 darab tojás
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vanillin cukor
- fahéj
- 7 db. alma
Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a margarint (tipp: olvasszuk jól meg), porcukrot és a tojást.
Miután jól összegyúrtuk, a tésztát meglisztezzük és kettő részre osztjuk.
Lereszeljük az almát, hozzáadjuk a cukrot.
Megkeverjük és pici állást követően, lenyomkodjuk a levét egy szűrőn.
Hozzáadjuk az almához a fahéjat és a vanillincukrot.
A kettőbeszelt tészta egyik felét beletesszük a tepsibe, ráborítjuk az almát, majd ezt követően betakarjuk a tészta másik felével. (Lehet kinyújtani és csíkokra vágni és keresztben # rátenni, vagy reszelni)
Előmelegített sütőbe tesszük.
A tésztához a lisztet, a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatjuk. Ezután a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. 2 részre osztjuk, és közepes s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához adjuk hozzá a nyírfacukrot és keverjük fehéredésig. Öntsük bele az olajat és a joghurtot és alaposan keverjük el. Szitáljuk ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű