- 50 dkg. liszt
- 25 dkg. margarin
- 10 dkg. porcukor
- 10 dkg. cukor
- 2 darab tojás
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vanillin cukor
- fahéj
- 7 db. alma
Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a margarint (tipp: olvasszuk jól meg), porcukrot és a tojást.
Miután jól összegyúrtuk, a tésztát meglisztezzük és kettő részre osztjuk.
Lereszeljük az almát, hozzáadjuk a cukrot.
Megkeverjük és pici állást követően, lenyomkodjuk a levét egy szűrőn.
Hozzáadjuk az almához a fahéjat és a vanillincukrot.
A kettőbeszelt tészta egyik felét beletesszük a tepsibe, ráborítjuk az almát, majd ezt követően betakarjuk a tészta másik felével. (Lehet kinyújtani és csíkokra vágni és keresztben # rátenni, vagy reszelni)
Előmelegített sütőbe tesszük.
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat az édesítővel verd magas fokozaton, míg habos nem lesz és elkezd kifehéredni, ez kb. 3-4 perc. A kókuszolajat és a csokit olvaszd fel, majd hűtsd vissza langyosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű