Hozzávalók a tésztához: (22x36 cm-es tepsihez)
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 3-4 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)
- 1 tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (kezeletlen citrom)
1. A töltelékhez összekeverem a túrót, tojást és a búzadarát a cukrokkal és a citrom reszelt héjával. Majd vizes kézzel 20 darab golyót formázok belőle.
2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
3. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, melynek tetejére ide-oda belepotyogtatom a túrógombócokat.
4. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
5. A langyosra hűlt süteményt négyzet alakúra felszeletelem.
Keverd össze a hozzávalókat!
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 170 C fokra. Egy tálba öntsük bele a cukrokat, az olajat, a vanília aromát és a tojásokat utána jól keverjük össze. A lisztet tegyük egy másik tálba és adj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA 30 dkg lisztet keverjük össze a sóval, a vaníliával és a nyírfacukor porral. Morzsoljuk el a vajjal (forgókéses robotgépben könnyebb). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimért lisztben eldörzsöljük a zsírt, majd hozzáütjük a tojást, belekanalazzuk a tejfölt, a sót, rászórjuk a sütőport és összedolgozzuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű