Hozzávalók a tésztához: (22x36 cm-es tepsihez)
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 3-4 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)
- 1 tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja (kezeletlen citrom)
1. A töltelékhez összekeverem a túrót, tojást és a búzadarát a cukrokkal és a citrom reszelt héjával. Majd vizes kézzel 20 darab golyót formázok belőle.
2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
3. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, melynek tetejére ide-oda belepotyogtatom a túrógombócokat.
4. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
5. A langyosra hűlt süteményt négyzet alakúra felszeletelem.
A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk. A lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet és a vaníliá...
Elkészítési idő:Egy pohárban oldjunk fel 10 g zselatint 1 dl hideg vízben. 2 dl tejet forraljunk fel, és adjuk hozzá a fehér csokit. Kevergessük, amíg felolvad. . Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a többi hozzávalót is beledolgozzuk, mikor krémes állagúvá válik, a habot...
Elkészítési idő: