Csokikrém:
- 2 dl Cecil kókusztejszín
- 2 dl Cocomas
- 7 dkg natúr kakaópor
- 2 rúd vanília magjai
- 3 ek. eritrit
- 3 db tojássárgája
Barna piskóta:
- 4 db tojás
- csipet só, fél tk. szódabikarbóna, egy ek. citromlé
- 3 csapott ek. eritrit
- 1 ek. kókuszolaj
- 5 púpos ek. darált dió
Fehér piskóta:
- 4 db tojás
- csipet só, fél tk. szódabikarbóna, egy ek. citromlé
- 3 csapott ek. eritrit
- 1 ek. kókuszolaj
- 3 – 4 ek. kókuszliszt (amennyit felvesz, ez a liszt minőségétől is függ!)
Szirup:
- 1 dl víz
- 1 narancs leve
- 5 dkg mazsola
- 1 – 2 ek. rum(aroma), ki mennyire szereti rumosan ;)
- 1 ek. eritrit
Hab (1 adaghoz):
- 1 tojásfehérje
- csipet só
- 3 ek. Cocomas
Tálaláshoz: - durvára vágott dió
Két piskótát sütünk első körben, egy barnát és egy fehéret, míg az egyik sül, elkészítjük a csokikrémet, a másik sütőidő alatt pedig szirupot főzünk és diót pirítunk.
Barna piskóta: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az eritrittel. Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, a citromlevet, a szódabikarbónát, a kókuszolajat és a darált diót.
Szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük.
Fehér piskóta (nem lesz kókuszos íze!!): A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az eritrittel. Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, a citromlevet, a szódabikarbónát, a kókuszolajat és a kókuszlisztet.
Szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük.
Csokikrém: Egy kisebb lábasba öntjük a 4 dl kókusztejszínt, elkeverjük benne a tojássárgákat és kis lángon melegíteni kezdjük. Feloldjuk benne az édesítőt és belekeverjük a vaníliamagokat. Ha kezd sűrűsödni, óvatosan adagoljuk hozzá a kakaóport is, majd továbbra is kis lángon készre főzzük.
Hamar megvan, kb. 15 perc. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük, le ne égjen :)
Azért használtam kétféle kókusztejszínt, mert az egyik túl krémes, a másik túl folyós, vízzel hígítani semmiképpen nem akartam, így e kettőből lett a tökéletes állagú csokikrém – alap.
Narancsos szirup: A piskótát fogjuk vele nyakon önteni, hogy egy kis pikáns ízt adjon neki és ne legyen túl száraz sem: 1 narancs levét kifacsarjuk és egy dl vízzel, valamint 2 evőkanálnyi rummal (aromával) elkeverjük. Adunk hozzá egy evőkanál eritritet és langyosra melegítjük. Hozzáadjuk a mazsolát, hogy ázzon, az egészet félretesszük.
Pirított dió: A durvára vágott diót mindenféle zsiradék nélkül egy teflonos serpenyőbe öntjük és gyakori rázogatás mellett kissé megpirítjuk. Kifújjuk belőle a menet közben levált vékony héjat, a dióval fogjuk megszórni a kész desszertet.
Az összeállítás: Egy nagyobb műanyag tálba csipkedjük a piskótákat, meglocsoljuk a narancsos szirupos mazsolával és elkeverjük a csokikrémmel, majd jó fél órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt elkészítjük a habot, egy adaghoz a következőkre lesz szükségünk: - 1 tojásfehérje - 2 ek Cocomas - 1 ek. Por eritrit
A tojásfehérjét kézi mixer segítségével elkezdjük felverni, ha már félkemény, hozzáadjuk az eritritet és a Cocomast, további pár percig verjük még, hogy egy viszonylag kemény habot kapjunk, amit tálalás előtt a csokis piskótára halmozunk. Megszórjuk a darált dióval és már fogyaszthatjuk is!
A tojasokat habosra kavarni a cukorral es a vaniliaval Hozzakavarni az olajat Utana felvaltva hozzatenni a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A kuglof format kiolajozni es...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA felsorolt hozzávalókat összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 240 fokra melegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és felmelegítjük a sütőben. A lisztből, tojásból, csipetnyi sóból, tejből és ásványvízből palacsinta tésztát kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű