Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paleo somlói galuska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Csokikrém:
- 2 dl Cecil kókusztejszín
- 2 dl Cocomas
- 7 dkg natúr kakaópor
- 2 rúd vanília magjai
- 3 ek. eritrit
- 3 db tojássárgája
Barna piskóta:
- 4 db tojás
- csipet só, fél tk. szódabikarbóna, egy ek. citromlé
- 3 csapott ek. eritrit
- 1 ek. kókuszolaj
- 5 púpos ek. darált dió
Fehér piskóta:
- 4 db tojás
- csipet só, fél tk. szódabikarbóna, egy ek. citromlé
- 3 csapott ek. eritrit
- 1 ek. kókuszolaj
- 3 – 4 ek. kókuszliszt (amennyit felvesz, ez a liszt minőségétől is függ!)
Szirup:
- 1 dl víz
- 1 narancs leve
- 5 dkg mazsola
- 1 – 2 ek. rum(aroma), ki mennyire szereti rumosan ;)
- 1 ek. eritrit
Hab (1 adaghoz):
- 1 tojásfehérje
- csipet só
- 3 ek. Cocomas
Tálaláshoz: - durvára vágott dió

Elkészítés:


Két piskótát sütünk első körben, egy barnát és egy fehéret, míg az egyik sül, elkészítjük a csokikrémet, a másik sütőidő alatt pedig szirupot főzünk és diót pirítunk.

Barna piskóta: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az eritrittel. Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, a citromlevet, a szódabikarbónát, a kókuszolajat és a darált diót.

Szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük.

Fehér piskóta (nem lesz kókuszos íze!!): A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az eritrittel. Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, a citromlevet, a szódabikarbónát, a kókuszolajat és a kókuszlisztet.

Szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd félretesszük.

Csokikrém: Egy kisebb lábasba öntjük a 4 dl kókusztejszínt, elkeverjük benne a tojássárgákat és kis lángon melegíteni kezdjük. Feloldjuk benne az édesítőt és belekeverjük a vaníliamagokat. Ha kezd sűrűsödni, óvatosan adagoljuk hozzá a kakaóport is, majd továbbra is kis lángon készre főzzük.

Hamar megvan, kb. 15 perc. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük, le ne égjen :)

Azért használtam kétféle kókusztejszínt, mert az egyik túl krémes, a másik túl folyós, vízzel hígítani semmiképpen nem akartam, így e kettőből lett a tökéletes állagú csokikrém – alap.

Narancsos szirup: A piskótát fogjuk vele nyakon önteni, hogy egy kis pikáns ízt adjon neki és ne legyen túl száraz sem: 1 narancs levét kifacsarjuk és egy dl vízzel, valamint 2 evőkanálnyi rummal (aromával) elkeverjük. Adunk hozzá egy evőkanál eritritet és langyosra melegítjük. Hozzáadjuk a mazsolát, hogy ázzon, az egészet félretesszük.

Pirított dió: A durvára vágott diót mindenféle zsiradék nélkül egy teflonos serpenyőbe öntjük és gyakori rázogatás mellett kissé megpirítjuk. Kifújjuk belőle a menet közben levált vékony héjat, a dióval fogjuk megszórni a kész desszertet.

Az összeállítás: Egy nagyobb műanyag tálba csipkedjük a piskótákat, meglocsoljuk a narancsos szirupos mazsolával és elkeverjük a csokikrémmel, majd jó fél órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt elkészítjük a habot, egy adaghoz a következőkre lesz szükségünk: - 1 tojásfehérje - 2 ek Cocomas - 1 ek. Por eritrit

A tojásfehérjét kézi mixer segítségével elkezdjük felverni, ha már félkemény, hozzáadjuk az eritritet és a Cocomast, további pár percig verjük még, hogy egy viszonylag kemény habot kapjunk, amit tálalás előtt a csokis piskótára halmozunk. Megszórjuk a darált dióval és már fogyaszthatjuk is!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Csíramálé
Csíramálé

A búzát átmossuk, a szennyeződésektől megtisztítjuk. (napjainkban, bioboltokban, sőt, egyes drogériákban kapható étkezési búza olyan tiszta, hogy azt már nem kell külön megmosni)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
HAMIS HÁJAS CSODA
HAMIS HÁJAS CSODA

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: NETTI
Csokis keksz
Csokis keksz

ELKÉSZÍTÉS A lisztet, a sütőport, a cukrot és a vajat a tojással, egy robotgéppel összekeverjük, majd fakanállal belekeverjük az apróra kockázott étcsokit. Sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos poharas-franciadrazséval
Joghurtos poharas-franciadrazséval

A hozzávalókat összekeverem, és egy vajazott-lisztezett tepsibe öntve kisütöm. Nem lehet elrontani, és nagyon finom! A süti alapíze is változik kicsit azzal, hogy joghurt, kefir va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk