A tésztához
200 g liszt
180 g vaj
2 tojássárga
50 g cukor
késhegynyi sütőpor
vanília
reszelt citromhéj
egy csipet só
A habhoz
2 tojásfehérje
200 g porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő
Az összeállításhoz
baracklekvár
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és félórát hűtőben pihentetjük.
Kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt és még 5-6 percig verjük.
Habzsákba töltjük és a tésztakarikákra nyomjuk.
A sütőt 180 fokra melegítjük és 15-20 perc alatt megsütjük.
A habkarikák közepét még forrón megtöltjük lekvárral.
Ehhez célszerű a lekvárt zacskóba kanalazni, apró lyukat vágni az egyik sarkán és ezzel dolgozni. Így biztosan nem csurgatjuk a lekvárt a habra.
A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold össze a vajjal. Öntsd hozzá a tejet, a tejfölt, add hozzá a tojássárgát és a cukrot. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű2 db 6 tojásos piskótát sütünk, kiszaggatjuk, megtöltjük és kókuszban megforgatjuk. Krém: a tejet és lisztet pépesítjük, majd a vajat, a porcukrot és vaníliát hozzáadjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mascarponét szépen elkeverjük a cukorral és a tejföllel (használhatsz joghurtot is, de akár el is hagyhatod), és hozzáadjuk a tojássárgáját. 2. Ezután krémmé keverjük az e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézNem kell élesztőt futtatni, nem kell tésztát keleszteni, csak összegyúrni alaposan. Mindjárt mondom is, miket. A tészta a tejes kiflié, azt is bátran süthetünk belőle. A liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz