25 dkg liszt
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg hideg vaj
1 tojás sárgája
töltelékhez baracklekvár
A bevonathoz étcsokoládé.
A hideg vajat kockára vágjuk és elmorzsoljuk a lisztel és a porcukorral.
Hozzáadjuk a diót és tojássárgáját és összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
A hűtőből kivéve éles késsel a rudakból fél cm-es darabokat vágunk.
Sütés előtt két tepsibe teszünk sütőpapírt és előmelegített sütőben 180
fokon.
Kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt kekszeket baracklekvárral összeragasztjuk és a fél felüket olvasztott csokimázba mártjuk papírosra helyezzük és rögtön hűtőbe tesszük megdermedni.
Az egész ojást keverd habosra a cukorral, hozzá a többi, sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben sütni mint a piskótát
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: KönnyűA vajat, p. cukrot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás- sárgáját sima tésztává gyúrjuk. 1/2 óráig hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat szaggatu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű170 °C- on 15- 20 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű