25 dkg liszt
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
10 dkg hideg vaj
1 tojás sárgája
töltelékhez baracklekvár
A bevonathoz étcsokoládé.
A hideg vajat kockára vágjuk és elmorzsoljuk a lisztel és a porcukorral.
Hozzáadjuk a diót és tojássárgáját és összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
A hűtőből kivéve éles késsel a rudakból fél cm-es darabokat vágunk.
Sütés előtt két tepsibe teszünk sütőpapírt és előmelegített sütőben 180
fokon.
Kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt kekszeket baracklekvárral összeragasztjuk és a fél felüket olvasztott csokimázba mártjuk papírosra helyezzük és rögtön hűtőbe tesszük megdermedni.
Elkészítés egész tojást vagy egy egész tojást és 2 fehérjét kikeverünk egy púpos evőkanál kókuszliszttel, édesítővel, fahéjjal, esetleg kakaóporral, egy pici csipet szódabikarbón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához elmorzsoljuk a lisztet az apró darabokra vágott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd összeállítjuk a tésztát. Ha a tészta összeállt, akkor fóliába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat, kis golyókat gyúrunk, majd a cukrozatlan kakaóporba forgatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMindent egybegyúrunk(az elején morzsálódik, ám a margarin olvadása miatt könnyen összeáll). 20 percre hűtőbe tesszük. Rizsliszttel szórt deszkán kinyújtjuk. Derelyevágóval kockákat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű