A tésztához
18 dkg porcukor
8 db tojás
2 kk cukrozatlan kakaópor
18 dkg dió (darált)
1 ek zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor
A mázhoz
15 dkg vaj
1 ek tej
15 dkg cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral.
A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. A habot lazán a tésztába forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével fordítsuk vissza.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a mázat. A vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg.
Amikor megdermedt (kb.1 óra múlva), a tésztát kockára felvágva tálaljuk.
A leveles tésztát felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből, majd kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a kis tésztan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. - A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. -Ha kihűlt, ízes...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kicsit felfőzzük. A leveles tésztát kinyújtjuk a szendvicssütő méretére, ráhalmozzuk az alma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű