Családireceptkönyv.hu

Linzer tészta


Írta:

Adag: sok
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 dkg cukor
25 dkg vaj vagy margarin
40-50 dkg liszt
Amennyit a vaj-cukor keverék felvesz.

Elkészítés:


A vajat és a cukrot összekeverjük majd fokozatosan adagoljuk a lisztet
Könnyen gyúrható tésztát készítünk.
Használhatjuk almás pitének,islernek,vagy lekvárral töltött linzernek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azonnal nyújtható,nem szakad,nem törik,nem ragad.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk - 10 perces fánk - OK
Fánk - 10 perces fánk - OK

1. Az összes hozzávalót jól összekeverjük. 2. Öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba evőkanál segítségével golyókat szaggatunk belőle, és végül arany barnára sütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás-mákos “kétperces”-Hahópihe konyhája
Almás-mákos “kétperces”-Hahópihe konyhája

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Darálós keksz
Darálós keksz

Jól összedolgozom, 2-3 részre osztom és kakaóport, kokuszreszeléket, vagy darált diót ízlés szerint teszek a tésztába. Így lesz több féle ízű keksz, ami zárható dobozban sokáig e...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Madártej
Madártej

A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy nagy lábasban tejet forralunk és a tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzzünk. Egyszerre csak keves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk