150 g fehér tönkölyliszt vagy DW sütőliszt
50 g nyírfacukor
50 g szobahőmérsékletű margarin
1 tojás sárgája
egy csipet só
egy löttyintésnyi vanília kivonat
4-5 szem eper
annyi langyos víz amennyit felvesz.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. (1-es és 2-es között sütöttem). Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a nyírfacukrot. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és a puha vajat. Apránként öntsünk hozzá annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon. Ha már nem morzsálódik, akkor jó. Formázzunk belőle diónyi golyókat és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. A tenyerünkkel lapítsuk le őket, hogy kb fél cm vastag korongok legyenek. A megmosott epreket karikázzuk fel és nyomjunk 3-3 szeletet mindegyik kekszecskére. Toljuk az előmelegített sütőbe és addig süssük amíg aranybarnák nem lesznek. Ha már vanília és sült eper illata kúszik elő a sütőből, és a széle kezd pirulni, már kész is van.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2015/04/epres-keksz-tonkolylisztbol.html
A krémhez a pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk. Amikor langyosra hűlt, apránként belekeverjük a vajat. Félretesszük, néha átforgatjuk. A tésztához a tojásf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 60-40 százalékos arányban kettéválasztjuk, és 30 percre mélyhűtőbe tesszük. Amíg a tészta hűl, a tojásfehérjékb...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesAdjuk a liszthez a tojást, a nyírfacukrot, csipet sót, a tejjel és a kávéval keverjük csomómentesre. Adjunk hozzá 3 ek. olajat, és annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű palacsintat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát megsütjük a hozzávalókból. A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével kikeverjük, a habtejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű