1 liter tej
40 dkg liszt
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
csipet só
A tepsi kikenéséhez:
margarin
A lisztet, tojássárgáját,tojásfehérjéket habbá verve, vaníliás cukrot, kristálycukrot, csipet sót tejjel csomómentesre keverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, beletesszük a masszát, eloszlatjuk, és 30 percig sütjük. A tésztájába szórhatunk ízlés szerint meggyet, vagy más kedvünkre való gyümölcsöt.
A kész tejpitét fogyaszthatjuk különböző lekvárokkal is.
A tésztát 1 vaníliarúd kikapart belsejével és 1 citrom reszelt héjával dúsítjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd a nyomóba helyezzük 2. Tetejüket vékonyan lekenjük tojásfehérj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A mazsolát és a mandulát is hozzáadjuk, a tésztát e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnát felmelegítjük, belekeverjük a rumaromát, a citromhéjat, botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük a zselatinnal. A mascarponét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, cukrot, tejet, olajat összekeverni. Hozzáadni a lisztet, sütőport, reszelt citromhéjat, csokidarabokat. A tészta negyedébe kakaóport lehet keverni, így lesz márványos.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű