1 liter tej
40 dkg liszt
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
csipet só
A tepsi kikenéséhez:
margarin
A lisztet, tojássárgáját,tojásfehérjéket habbá verve, vaníliás cukrot, kristálycukrot, csipet sót tejjel csomómentesre keverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Közepes nagyságú tepsit margarinnal kikenünk, beletesszük a masszát, eloszlatjuk, és 30 percig sütjük. A tésztájába szórhatunk ízlés szerint meggyet, vagy más kedvünkre való gyümölcsöt.
A kész tejpitét fogyaszthatjuk különböző lekvárokkal is.
Egymásután elkészítjük a piskótákat. A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ledaralt kekszet osszekeverni a porcukorral,kakaoval,vinilias cukorral,rum aromaval,a langyosra olvasztott margarinnal es annyi tejjel,hogy egy konnyen formazhato masszat kapjunk...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba halmozzuk, majd robotgéppel simára keverjük. Beleforgatjuk a gyümölcsöt, a csokoládét stb., és kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) őzgeri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű