Hozzávalók: 8 db tojásfehérje, 8 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál étolaj, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1/ 2 csomag sütőpor, 15 dkg vágott dió, kb. 1/2 üveg mogyorókrém, háztartási keksz
Krém: 8 deciliter tej, 8 db tojássárgája, 25 dkg cukor, 2 csomag vaníliás puding, 4 evőkanál liszt, kakaó, 50 dkg margarin, 5 dl tejszín
Elkészítés:
A 8 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. A tepsit zsírral vékonyan megkenjük rétesliszttel megszórjuk, ebbe tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krém elkészítése : a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát bele- öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Kihűtjük.
A habosra kevert margarint gépi habverővel belekeverjük a sárga főzött krémbe. Felét rákenjük a tésztára, másik felébe kakaóport szórunk, jól összekeverjük.
Összeállítás : A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a kakaós krém, a tetejére a 5 dl tejszínből 3 csomag habfixálóval vert kemény habot tesszük.
Ha valaki nem szeretné olyan édesre készíteni, az ízlés szerint tegyen bele a krémjébe cukrot. A mogyorókrémet könnyebb a tésztára rákenni, ha előtte mikróba egy kicsit megolvasztjuk.
A kekszet nem kell nagyon puhára áztatni kifolyik a tej belőle.
Vágjuk hosszában félbe a vanília rudat és kaparjuk ki a magját. Tegyük egy közepes méretű lábosba a rudat és a magokat. Öntsük hozzá a tejet és hozzuk forrásba. Közben egy másik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes15 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó habosra keversz 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát ketté vágjuk és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni majd az egyik...
Elkészítési idő: 60-80m Nehézség: KönnyűEgy kisebb lábasban forrni teszünk vizet (kb. 2/3-ig). A piskóta kivételével a többi anyagot egy lábasba tesszük, és kevergetve a víz fölött 20 percig gőzöljük. Egy őzgerincformát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű