Hozzávalók a tésztához :
50 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
2- 2,5 dl tej
5 dkg cukor
1 db tojás
2,5 dkg élesztő
A túró töltelékhez:
25 dkg túró
3 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 db tojássárgája + fehérje habnak felverve
Lekváros:
4 tk. barack lekvár
Lekenéshez:
1 db tojás
Az élesztőt felfuttatom az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztok. A tejet fokozatosan adom hozzá, nem biztos, hogy kell mind. Nekem 2 dl kellett bele. A tésztát kelesztőtálba teszem, fedelével lezárom és duplájára kelesztem. Ez 30 percet vesz igénybe. Míg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat összekeverem krémes állagúvá. A végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán hozzákeverem. A megkelt tésztát kinyújtom 3-4 mm-re, 10 x 10 cm- es kockát vágok belőle, majd a közepére teszem a túrótölteléket,/ lekvárt /feltekerem, megnyomkodom a két végét, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, szorosan egymás mellé. Még 15 percig meleg helyen kelesztem. Lekenem a felvert tojással és előmelegített sütőben 180 C-on kb. 30 perc alatt készre sütöm. Ebből a mennyiségből 12 db túrós és 4 db lekváros lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Fél kg tisztított epret, málnát, ribizlit vagy más aromás gyümölcsöt áttörünk (turmixgépben 1 perc). Levét elvegyítjük 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál – kevés langyos vízben felol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós karamell elkészítése: A sós karamellhez a cukrot egy lábasba tesszük. Célszerű olyan lábast választani, aminek az alja világos színű, hogy lássuk a cukor olvadásának színárnya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesU odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo. 2. Na kraju umij...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit leveles tésztát felhasználás előtt 2 órával kivettem a fagyasztóból. Téglalap alakúra nyújtottam, kb 3 mm vastagra. A kinyújtott tésztát 5×5 centis négyzetekre kell vágni...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű