15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, ásványvíz, 1 tojássárgája, só, 1 vöröshagyma, 3/4 csésze zöldségleves, 30 dkg spenót (vagy gyorsfagyasztott), szerecsendió, őrölt fekete bors, 1/2 tk. olaj
1. A lisztet a tojássárgájával, egy csipet sóval és 1/4 l ásványvízzel elkeverjük. A tésztát pihentessük legalább 30 percig.
2. A vöröshagymát felkarikázzuk, és 1/2 csésze zöldséglevesben kb. 2-3 percig főzzük.
3. A spenótot megtisztítjuk, és egy kevés vízben megpároljuk. Ha gyorsfagyasztottból készítjük, akkor a csomagoláson előírtak szerint előkészítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük.
4. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, vékonyan kikenjük olajjal, és beleöntjük a tészta negyedét. A serpenyőt közben forgassuk, így a tészta egyenletesen eloszlik majd benne. Ha az egyik oldala barnulni kezd, megfordítjuk, készre sütjük.
5. A palacsinta egyik felére tegyünk a spenótból, majd feltekerjük. Tányérra tesszük.
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, élesztőt és a sót. Egy kisebb serpenyőben felmelegítjük a tejet, vizet és vajat 120°-130°-ra. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat; a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrot, majd elmorzsoljuk a Rama-val, hozzáadjuk a tojássárgákat és kevés tejjel könnyen gyúrható tésztát készítünk. 4 lapot sütü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a száraz hozzávalókat, a t.sárgáját a vízzel habosra keverjük,beletesszük a citromlében felpezsegtetett sütőport,az olajat ,a cukkinit, majd a száraz hozzávalókat. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű