15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, ásványvíz, 1 tojássárgája, só, 1 vöröshagyma, 3/4 csésze zöldségleves, 30 dkg spenót (vagy gyorsfagyasztott), szerecsendió, őrölt fekete bors, 1/2 tk. olaj
1. A lisztet a tojássárgájával, egy csipet sóval és 1/4 l ásványvízzel elkeverjük. A tésztát pihentessük legalább 30 percig.
2. A vöröshagymát felkarikázzuk, és 1/2 csésze zöldséglevesben kb. 2-3 percig főzzük.
3. A spenótot megtisztítjuk, és egy kevés vízben megpároljuk. Ha gyorsfagyasztottból készítjük, akkor a csomagoláson előírtak szerint előkészítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük.
4. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, vékonyan kikenjük olajjal, és beleöntjük a tészta negyedét. A serpenyőt közben forgassuk, így a tészta egyenletesen eloszlik majd benne. Ha az egyik oldala barnulni kezd, megfordítjuk, készre sütjük.
5. A palacsinta egyik felére tegyünk a spenótból, majd feltekerjük. Tányérra tesszük.
A tésztát legjobb hűtőben keleszteni, min 2 óra de egy éjszaka sem árt. Tangazinghoz a lisztet vizet elkeverjük, tűzhelyen 65 fokra melegítjük. Zselé szerű anyagot kapunk, ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szilvákat mosás után félbevágjuk és kimagozzuk. Egy 30 cm-es kerek piteformát vajazzunk ki. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a hozzávalókat. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, három részre osztom, majd az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. 2. Mindhárom lapot közepes mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz