15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, ásványvíz, 1 tojássárgája, só, 1 vöröshagyma, 3/4 csésze zöldségleves, 30 dkg spenót (vagy gyorsfagyasztott), szerecsendió, őrölt fekete bors, 1/2 tk. olaj
1. A lisztet a tojássárgájával, egy csipet sóval és 1/4 l ásványvízzel elkeverjük. A tésztát pihentessük legalább 30 percig.
2. A vöröshagymát felkarikázzuk, és 1/2 csésze zöldséglevesben kb. 2-3 percig főzzük.
3. A spenótot megtisztítjuk, és egy kevés vízben megpároljuk. Ha gyorsfagyasztottból készítjük, akkor a csomagoláson előírtak szerint előkészítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük.
4. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, vékonyan kikenjük olajjal, és beleöntjük a tészta negyedét. A serpenyőt közben forgassuk, így a tészta egyenletesen eloszlik majd benne. Ha az egyik oldala barnulni kezd, megfordítjuk, készre sütjük.
5. A palacsinta egyik felére tegyünk a spenótból, majd feltekerjük. Tányérra tesszük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és félórát pihentetjük. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és félretesszük. A tésztát vajjal kikent és lisztezett tepsibe nyomkodjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Pripravíme si okrúhlu formu a vyložíme ju papierom. Sušienky si rozdrvíme za pomoci mixéra a pridáme k ním rozpustené maslo. Premiešame a takto pripravenú hmotu uložíme na dno...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, és összemorzsoljuk. Mikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, darált diót és a reszelt...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű