15 dkg zabpehely
15 dkg puha vaj
10 dkg cukor
10 dkg finomliszt
1 tojás
1/2 teáskanál őrölt fahéj
frissen reszelt őrölt gyömbér
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé, kockákra vágva
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készítsünk gombócokat, utána lapítsuk ki keksz formára és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt elkészül.
A tésztát gyorsan összegyúrjuk, 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy pihenjen kicsit. Pihenés után két gombócra osztjuk, kinyújtjuk, egyik lapot ráhelyezzük a tepsire, megszórjuk gm...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsolom,az élesztőt felfuttatom langyos cukros tejben,hozzárakom a liszthez,a sütőport,tejfölt,cukrot,tojás sárgájával,sóval könnyű tésztát dagasztunk,l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém tejet, pudingot, 2 ek listet felfőzni. Kikeverni 30 dkg porcukrot, 37,5 dkg margarinnal, a kihűlt krémhez keverni. Minden lapot megkenni, a felsőt is. A tetejére az összetö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes