- 500 g túró
- 2 tojás
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor/zero vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 100 g porcukor vagy édesítő
- 80 g búzadara/barnarizs dara
- 40 g liszt/teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
A tejfölös öntet hozzávalói:
- 2 kanál vaníliás pudingpor
- 3 kanál tej
- 800 g tejföl
- 1 csomag zero vaníliás cukor
- 100 g por édesítő
- fél citrom reszelt héja
- 2 tojás
◾️A gombócokhoz a túrót egy tálba tesszük és összetörjük.
◾️Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot és a porcukrot/édesítőt majd összekeverjük.
◾️Ezután beleforgatjuk a búzadarát.
◾️A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük és ezt is hozzáadjuk.
◾️A tojások fehérjét picit habosítjuk egy villával (nem kell, keményre csak épphogy egy picit habos legyen) és belekeverjük.
◾️Ezután hűtőbe tesszük egy órára.
◾️A tejfölös öntethez a pudingport keverjük ki a tejjel és adjuk a tejfölhöz.
◾️Rászórjuk a vaníliás cukrot, az édesítőt és belereszeljük a citromhéjat.
◾️Összekeverjük majd a tojásokat picit összehabarjuk és azt is hozzáadjuk a tejfölhöz.
◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük.
◾️Egy sütőforma alján 1 cm vastagon "megágyazunk" a tejfölös öntettel.
◾️Erre mennek a gombócok.
◾️Ha túl lágy lenne, akkor egy kanál segítségével tudod formázni őket.
◾️Ezután mehet rá a többi öntet és irány a sütő. 45 perc alatt készre sülnek.
Por édesítővel meghintve, gyümölcs, gyümölcsöntettel kínáljuk.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, kinyújtjuk, kikent tepsibe rakjuk. Tetejét sűrűn megszurkáljuk villával. 180 fokon 10 percig sütjük. A sárgabarackot kockákra szeleteljük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, formákat kibéleljük papírral. 2. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a tojásokkal. 3. A lisztet és a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 1-2 cm széles, kb. 10-12 cm hosszú csíkokra vágjuk. A vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, és egy lapos tányérra szórjuk. A levelestészta-csíkokat lekenjü...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű