50 dkg liszt
3 db tojássárgája
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
5 dkg ráma
csipetnyi só
2 dkg cukor
1-2 evőkanál rum
Mindent összegyúrni, keleszteni. Kb. 1 óra múlva újra gyúrni, 30 percig pihentetni. Újra gyúrni, kisujjnyi vastagra nyújtani, kiszaggatni, konyharuhával letakarni, ha szépen megnőtt forró olajban kisütni.
A lisztben elkeverjük a sütőport,hozzáadjuk a cukrot,a vaníliás cukrot,a tojást,a vajat és jól összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, felébe a kakaóport bele dolgozzuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy elektromos habverő segítségével. Hozzáadjuk a mascarponét és a mandula aromát (opcionális) és kemény, habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, félretesszük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Egy 20x24x6 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojásokat a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, fóliába csomagolom, 30 percre hűtőbe teszem. Közben elkészítem a krémet. A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a búzadarát jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű