Hozzávalók:
2 csésze cukor, fél csésze víz, 2 keserű csokoládé, 250 gramm tejpor, rum, egy csomag margarin, egy csomag keksz, egy marék dió, 50 gramm cukor.
Elkészítés: Nagyon gyorsan el tudjuk készíteni. Keverjük el a cukrot a vízzel, tegyük egy duplafalú edénybe, majd addig forraljuk és kevergessük, míg sűrű szirup nem lesz belőle. Mikor el kezd buborékolni, vegyük le a tűzről, és tördeljük bele apró darabokra a csokoládét.
Addig keverjük, míg a csoki megolvad, majd keverjük bele a margarint is. Végül a tejport tegyük bele apránként, kevergessük folyamatosan, hogy ne legyen csomós. Majd rétegezzük egy vajjal kikent edénybe a keksszel: egy réteg keksz, egy réteg csoki.
A legfelső réteg csoki legyen. Hagyjuk egy éjszakán keresztül állni, majd másnap borítsuk ki egy tálba. Majd készítsük el a diós mázat a tetejére. Tegyük egy tálba az 50 gramm cukrot, majd amikor kezd gyöngyözni, tegyük bele az apróra darabolt diót. Mikor kezd megszilárdulni, egy nedves villával szurkáljuk meg, hogy törjön apró szilánkokra. Ezután szórjuk a házicsoki tetejére.
A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32*20 cm-es tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, amibe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot. Erre rászórjuk a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet alaposan összegyúrom a tojással, a sütőporral, a cukorral, a vaniliás cukorral és a tejföllel.Lisztezett deszkán 1-1,5 mm vékonyra nyújtom és körszaggatóval kiszúrom. A k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA puha vajat és a mentás porcukrot simára keverjük, félretesszük. A tojást egy kis tálkában elkeverjük a zöld ételfestékkel és a borsmenta kivonattal (aki azt használ). Külön tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tészta hozzávalóit. A krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a cukrot és a diót. Kivajazzuk a kosárka formákat, belenyomkodjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű