Hozzávalók:
2 csésze cukor, fél csésze víz, 2 keserű csokoládé, 250 gramm tejpor, rum, egy csomag margarin, egy csomag keksz, egy marék dió, 50 gramm cukor.
Elkészítés: Nagyon gyorsan el tudjuk készíteni. Keverjük el a cukrot a vízzel, tegyük egy duplafalú edénybe, majd addig forraljuk és kevergessük, míg sűrű szirup nem lesz belőle. Mikor el kezd buborékolni, vegyük le a tűzről, és tördeljük bele apró darabokra a csokoládét.
Addig keverjük, míg a csoki megolvad, majd keverjük bele a margarint is. Végül a tejport tegyük bele apránként, kevergessük folyamatosan, hogy ne legyen csomós. Majd rétegezzük egy vajjal kikent edénybe a keksszel: egy réteg keksz, egy réteg csoki.
A legfelső réteg csoki legyen. Hagyjuk egy éjszakán keresztül állni, majd másnap borítsuk ki egy tálba. Majd készítsük el a diós mázat a tetejére. Tegyük egy tálba az 50 gramm cukrot, majd amikor kezd gyöngyözni, tegyük bele az apróra darabolt diót. Mikor kezd megszilárdulni, egy nedves villával szurkáljuk meg, hogy törjön apró szilánkokra. Ezután szórjuk a házicsoki tetejére.
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...
Elkészítési idő:A banánt villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2 kanál segítségével kupacokat halmozunk, majd ellapítjuk. Közepes láng...
Elkészítési idő: 0,5 óraA gyümlöcs es a lekvár kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk és a tészta 2/3 részét 20 centis tortaformába nyomkodjuk a szélén 1,5-2 centis peremet kialakítva, a gyümölcs lekvár...
Elkészítési idő: