1 bögre kefir
3 db Tesco Finest friss tojás
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
0.5 bögre mazsola
1 bögre átszitált liszt
1 bögre tej
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet citromhéj
1 csipet szegfűszeg (őrölt)
0.5 bögre cukor
A bögrés hozzávalókat, alaposan keverd össze a tojásokkal és nagyon kevés sóval.
Add hozzá a masszához az ízesítőanyagot és a beáztatott, lecsöpögtetett mazsolát. Finoman keverd össze.
Öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a keveréket.
Kb. 40 percig süsd, közepesen forró sütőben.
Ha édesebb szájú vagy, szórd meg a tetejét porcukorral.
Jobban szeletelhető, ha jól kihűlt.
1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tej...
Elkészítési idő:Mérjük ki a lisztet, majd az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a fűszereket és a datolyakrémet, majd öntsük hozzá fokozatosan a tejet. Jó sűrű, nokedli tészta áll...
Elkészítési idő:A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc