1.dl. víz
3.e.k. kakaó por
5.e.k. cukor
25.dkg. rama margarin
1.cs. vaníliás cukor
1.e.k. zselatin
2 tasak túrista tejpor
1 tasak puffasztott rizs
Elkészítés: 10 perc. Egy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint.
Addig főzzük, amíg a margarin elolvad (pár perc). A tűzről levesszük, hozzáadunk 2 tasak Turista tejport és 1 tasak puffasztott rizst.
Folpackkal kibélelt őzgerinc vagy más formába tesszük, a tetejét is betakarjuk, kihűlés után szeleteljük. A fóliát hagyjuk végig rajta, hogy ne száradjon ki később se.
A meleg mézbe feloldjuk a vajat és hozzáadjuk a többi anyagot. Simára gyurjuk , ízesítjük fahély , szegfűszeg , citromhély . Kiszaggatva , tetejét tejfölös tojássárgájával kenjük ,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választom. A zsemléket úgy vágom el, hogy a felső fele legyen kisebb, ez lesz a kalapja. A zsemlék belsejét kivájom, és összekeverem a tojássárgákkal, a túróv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHirtelen felindulásból összekeverjük a hozzávalókat. A csokit (minden dühünket beleadva) egy zacskóba tesszük, és addig csépeljük, míg apró darabokra törjük. Kilisztezett kugló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször nem akartam elhinni, hogy ebből valami lesz, de a végeredmény magáért beszél. Kiváló habcsók, cukor nélkül, ami elolvad a nyelven. Néhányat kókuszolajjal elkevert kakaóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű