1.dl. víz
3.e.k. kakaó por
5.e.k. cukor
25.dkg. rama margarin
1.cs. vaníliás cukor
1.e.k. zselatin
2 tasak túrista tejpor
1 tasak puffasztott rizs
Elkészítés: 10 perc. Egy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint.
Addig főzzük, amíg a margarin elolvad (pár perc). A tűzről levesszük, hozzáadunk 2 tasak Turista tejport és 1 tasak puffasztott rizst.
Folpackkal kibélelt őzgerinc vagy más formába tesszük, a tetejét is betakarjuk, kihűlés után szeleteljük. A fóliát hagyjuk végig rajta, hogy ne száradjon ki később se.
15 dkg margarint összekeverünk 15 dkg finom kristálycukorral, hozzáadunk 10 dkg darált kekszet, 25 dkg gesztenyemasszát és 3 evőkanál rumot. Jól összedolgozzuk. Ha túl száraz, kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokit darabokra törjük, majd gőz fölött megolvasztjuk, a tejet felfőzzük. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az egyik narancs reszelt héját, illetve mindkét narancs levét. Keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd a keményítőt és a s...
Elkészítési idő: 15+25 perc Nehézség: Könnyű