6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál citromlé
1 csipet só
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot.A tojásfehérjébe belecsorgatom a citromlevet , elkezdem verni. és amikor lassan habosodni kezd, a kimért cukrot fokozatosan hozzáadom és olyan kemény habbá verem, hogy a habverőn megáll. Megmagyarázhatatlan, kemény, habos – ha ezt érezzük, azonnal abba kell hagyni a habverést. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
A trükk abban rejlik, hogy hagyni kell megsülni, és nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert a tészta úgy összeesik.
Kakaóport is keverhetünk bele.
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojáshabhoz keverjük óvatosan a tojássárgákat és a vizet. Végül a liszt és sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsd el a tésztát. A sütőt állítsd 170 fokra, légkeveréses funkcióra. A tojásokat gondosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipetnyi sóval. A sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A puha margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Majd beledolgozzuk a tojásokat és a többi hozzávalót is. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kikenünk, lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nutellát egy tálban kissé megolvasztjuk, hogy egyszerűbb legyen vele a munka. Beleütünk egy L-es tojást és alaposan elkeverjük a kettőt. Ezután belegyúrjuk a lisztet, majd egyf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű