45 dkg liszt
18 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 tojássárgája
2 dkg kakaópor
tejföl
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
sárgabaracklekvár
Tetejére:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
olvasztott csokoládé
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapot és a kakaósat is közepes méretű tepsiben kisütöm 180°C-on. Az alsó lap világos, erre sárgabarack lekvárt kenek, majd a barna lapot ráhelyezem. A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom. Erre jön a második világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab. A habot pedig olvasztott csokoládéval díszítem.
A liszthez keverjük el a sütőport, és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2 / 3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Vizes piskótát sütünk. Először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a vízzel és a porcukorral habosra verjük. Kanalanként hozzáadjuk a kristál...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet egy labosban ontjuk, es foni tesszuk. Beletesszuk a vajat, cukrot,sot, es jol elkeverjuk. Amikor a tej melegedni kezd, akkor, allando kavaras mellett hozzaadjuk a buzadar...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA tehén túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját,csipetnyi sót, a vanillincukrot, búzadarát és a lisztet. Pár órát a hűtőben pihentetjük. Pihentetés után a felvert tojás fehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű