Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rózsi szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


45 dkg liszt
18 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 tojássárgája
2 dkg kakaópor
tejföl

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
sárgabaracklekvár

Tetejére:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
olvasztott csokoládé

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapot és a kakaósat is közepes méretű tepsiben kisütöm 180°C-on. Az alsó lap világos, erre sárgabarack lekvárt kenek, majd a barna lapot ráhelyezem. A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom. Erre jön a második világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab. A habot pedig olvasztott csokoládéval díszítem.

Rózsi szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Túrómorzsa - diétás
Túrómorzsa - diétás

A banánt villával áttörjük, hozzáadjuk a túrót, tojást, alaposan összekeverjük. A kókuszolajat serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a massza felét és (fedő alatt, alacsony-közepe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rákóczi túrós
Rákóczi túrós

A tészta hozzávalóit összegyúrom, fóliába csomagolom, 30 percre hűtőbe teszem. Közben elkészítem a krémet. A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját, a búzadarát jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Ganache (csokoládékrém)
Ganache (csokoládékrém)

A tejszínt forrpontig melegítsük fel, adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kis lángon addig keverjük, amíg teljesen simára elegyedik. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Zserbópite
Zserbópite

1. Összekeverjük a lisztet a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy jól össze tudjuk gyúrni a tésztát. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk