♥ KAKAÓS LAP:
8 tojás
30 dkg liszt
30 dkg cukor
1,2 dl olaj
1,2 dl tej
2 evőkanál kakaó
1 sütőpor
♥ DIÓS LAP:
8 tojásfehérje
30 dkg cukor
15 dkg darált dió
10 dkg liszt
1 sütőpor
1 üveg 7 dl-es meggybefőtt
♥ KRÉM:
8 tojássárgája
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 vaníliás cukor
♥ TETEJÉRE:
15 dkg csokoládé
3 evőkanál étolaj
♥ Kakaós lap: A barna tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, kanalanként hozzáadagolva a tejet és az étolajat, a sütőporral és átszitált kakaóval elkevert lisztet, végül a tojások keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt 26x36 cm-es formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
♥ Diós laphoz a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, a darált diót, lisztet, sütőport elkeverem, és a tojásfehérjéhez keverem. Ugyanabba a sütőpapírral bélelt formába simítjuk, amiben a kakaós lapot sütöttük, tetején egyenlően elosztjuk a lecsepegtetett meggyszemeket és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
♥ Krém: a krémhez a tojás sárgákat a cukorral, vaníliás cukrokkal, vízgőz fölött jó krémesre kikeverjük, legalább 15 perc, hogy besűrűsödjön, és hűlni tesszük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt tojásos krémmel kikeverjük.
A kakaós lapot kettészeljük, tálcára helyezzük, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, rásimítjuk a krém felét, rátesszük a diós lapot, rákenjük a krém másik felét, és a kakaós lap másik felét, amit szintén meglocsoltunk rumos sziruppal. Vízgőz fölött összeolvasztjuk az étolajat a csokoládéval és rákenjük a süteményre. Kihűlve tetszés szerint szeleteljük.
a tejfölt kikavarjuk a porcukorral+ vanilia -a tejszint felverjük és összekeverjük a tejfölös keverékkel --a legvégén a citrom leve és reszelt héja -egy magasfalu tálba elkezdjü...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű1. Kemény habbá verem a tojást a cukorral 2. Összekeverem a lisztet a sütőporral 3. Előző kettőt összekeverem 4. 175 fok, alsó felső sütésen, 30-40 percig sütöm
Elkészítési idő: 40p Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, és ketté veszem. Az egyik tésztát kinyújtom és a tepsi aljára teszem, lekvárral megkenem. Erre pedig az alábbi tölteléket teszem. A túrótöltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc) Kihűlés után szeleteljük és porcukrozzuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű