20 dkg szezámmag
2 evőkanál víz
5 evőkanál kristálycukor
25 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé (55 %-os)
5 evőkanál méz
20 dkg dió
10 dkg mézes puffasztott búzapehely
A szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül, szárazon megpirítottam egy teflon serpenyőben.
A kristálycukorból és a vízből sűrű karamellt főztem.
Hozzáadtam a vajat, csokit, mézet, és alacsony lángon, folytonos keverés mellett egyneművé főztem.
A tűzről lehúzva hozzáadtam a pirított szezámmagot, a durvára darabolt diót és a búzapelyhet, elkevertem.
Az őzgerincformát folpackkal kibéleltem, beleöntöttem a meleg masszát, majd miután kihűlt, a lelógó folpackkal betakarva egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem.
Másnap vékony szeletekre vágva tálaltam.
Pihentetés után sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesLevágjuk a zsemlék tetejét és kiszedjük a belsejét,amit belekeverünk a túróba.Túrótöltelék:a tojást szétválasztom és a fehérjét felverem.A tej és a vaj kivételével mindent hozzákev...
Elkészítési idő: kb.1 óra Nehézség: KönnyűA vizet feltesszük melegedni a vajjal, amikor elolvad keverjük bele a cukrot és a csokit. Kevergessük 2-3 percig majd keverjük bele a kakaóport is. 2. Közben a kekszet törjük n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A tésztá...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: Közepes