tészta:
6 tojásfehérje
6 ek kristálycukor
4 ek zsemlemorzsa
4 ek darált dió
1 ek liszt
1 cs sütőpor
25 dkg apróra vágott dió
Krém:
6 tojássárgája
6 ek tej
10 dkg cukor
0,5 l habtejszín (vagy cukrászhab - ez esetben fele cukormennyiséggel!)
Egyebek:
20 dkg szögletes háztartási keksz
5 ek nutella
2 cs (egy adagos) mogyorós capuccino por
A sütőpapírral bélelt tepsi alján elterítjük az apróra vágott diót.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, sorban hozzáadjuk a cukrot, a zsemlemorzsát, a darált diót és a liszttel elkevert sütőport.
A dióra ráöntjük a fenti piskótatésztát, és közepes tűznél tűpróbáig sütjük. Ha megsült, kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, hogy az apró dió kerüljön felülre.
Kihűlés után megkenjük nutellával.
A 6 tojássárgáját a cukorral és a tejjel gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük.
A tejszínt (vagy cukrászhabot) keményre felverjük, és belekeverjük a kihűlt tojáskrémet.
A krém felét elterítjük a nutellás rétegen.
Az egyik tasak capuccino port vízzel (vagy tejjel) elkészítjük, és a háztartási kekszet megmártjuk benne, majd sorban betakarjuk vele a krémet.
A maradék krémet rákenjük a kekszre.
Megszórjuk a másik tasak capuccino porral.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 25x35 cm
költség: 2000 Ft
A villával szétnyomott banánt összekeverjük a zabpehellyel, halmokat kanalazunk egy sütőpapíros tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjét habbá verjük, egyesével hozzákeverjük a sárgákat, majd a cukrot, végül a liszttel elkevert sütőport és a kakaópor.. Nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal és a sóval és 1,5 dl tejjel. Beleszórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. 2. Felváltva hozzáadjuk a maradék 1,5 dl tejet és 3 dl vizet é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy pici...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű