menu

Családireceptkönyv.hu

Habos diós-kávés szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tészta:

6 tojásfehérje
6 ek kristálycukor
4 ek zsemlemorzsa
4 ek darált dió
1 ek liszt
1 cs sütőpor
25 dkg apróra vágott dió

Krém:

6 tojássárgája
6 ek tej
10 dkg cukor
0,5 l habtejszín (vagy cukrászhab - ez esetben fele cukormennyiséggel!)

Egyebek:

20 dkg szögletes háztartási keksz
5 ek nutella
2 cs (egy adagos) mogyorós capuccino por

Elkészítés:



A sütőpapírral bélelt tepsi alján elterítjük az apróra vágott diót.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, sorban hozzáadjuk a cukrot, a zsemlemorzsát, a darált diót és a liszttel elkevert sütőport.
A dióra ráöntjük a fenti piskótatésztát, és közepes tűznél tűpróbáig sütjük. Ha megsült, kifordítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, hogy az apró dió kerüljön felülre.
Kihűlés után megkenjük nutellával.
A 6 tojássárgáját a cukorral és a tejjel gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük.
A tejszínt (vagy cukrászhabot) keményre felverjük, és belekeverjük a kihűlt tojáskrémet.
A krém felét elterítjük a nutellás rétegen.
Az egyik tasak capuccino port vízzel (vagy tejjel) elkészítjük, és a háztartási kekszet megmártjuk benne, majd sorban betakarjuk vele a krémet.
A maradék krémet rákenjük a kekszre.
Megszórjuk a másik tasak capuccino porral.

sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 25x35 cm
költség: 2000 Ft

Habos diós-kávés szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Völegénytorta
Völegénytorta

A barackízt rummal és 1 dl vízzel kikeverjük. A babapiskótákat belemártogatjuk, és egy kerek üvegtál alját kirakjuk vele. A Nutellát kikeverjük a Mascarpone krémmel, és megkenjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Esti ischlere
Esti ischlere

A fentieket jól összedolgozzuk - akár egy héttel hamarabb is elkészíthetjük, addig állhat a hűtőben - és hűtőben pihentetjük kb fél órát. Kis adagonként kinyújtjuk, pogácsa formáva...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó-golyó
Zserbó-golyó

Először is gyúrjuk össze a hozzávalókból a kekszet, darált diót, porcukrot és a lekvár javát. Mivel sajnos pont kifogytam a házi lekvárból, a boltihoz mért mennyiségeket adtam...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Intelligens krémes – az okos süti! Egyszerű és finom
Intelligens krémes – az okos süti! Egyszerű és finom

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közben szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk