A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin
7 ek tej
1 tojás
fél cs sütőpor
1 cs vanillincukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
A töltelékhez:
5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 nagy és 1 kis pohár tejföl
fél citrom leve
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból tepsi méretű lapot nyújtunk.
Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük.
Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét.
Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot.
A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!
Hamis, mivel nem tartalmaz túrót.
Véletlenül jöttem rá, hogy a pudingos-tejfölös egyvelegnek krémtúró íze van. Így egy kicsit felturbózva, sütés után is megmaradt ez az ízhatás. Nagyon egyszerű és gyors sütemény.
1. 3 tojássárgáját három egész tojással és 20 dkg cukorral kikeverünk, majd hozzáadjuk a fehérjékből felvert habot és a sütőporos lisztet. 2. Egy kizsírozott tepsibe, vagy kugl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megadott mennyiségeket összekeverjük – a sütőport először keverjük a liszthez, ne közvetlenül érintkezzen a tejjel. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe fektetjük, 175 fokon 45-50 p...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal, a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tojásokat habosra verjük a cukorral robotgéppel (10 perc), belecsurgatjuk az olajat és a vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű